Cruz de Tejeda

De Cruz de Tejeda ligt op een hoogte van 1490 meter in het binnenland, enkele kilometers voorbij het stadje Tejeda. We zijn er in juli, tijdens het 'laagseizoen' (althans voor het binnenland, wegens te warm). Er is dan ook niet veel te zien van de drukte die in de reisgidsen wordt beschreven.

Het punt heeft zijn naam te danken aan het kruis dat er staat, waar we ondanks veel zoekwerk in reisgidsen en op het internet, de betekenis niet van kunnen achterhalen. We houden het dus maar bij enkele foto's.

Cruz de Tejeda Cruz de Tejeda

Vanop de Cruz de Tejeda heb je een mooi uitzicht op de noordkant van het eiland en op de Roque Nublo aan de zuidkant. Let op de wolkenband die steeds zichtbaar is in het noorden.

noordkant Cruz de Tejeda

Zijn grootste bekendheid haalt de Cruz de Tejeda echter door de Parador de Tejeda. Dit voormalige staatshotel is één van de enige hotels in het binnenland en biedt zoals alle andere paradors een luxe-service op een uitstekende locatie in een prachtig historisch kader. Je betaalt er iets meer voor, maar het loont toch wel de moeite. Wie de voorkeur geeft aan een goedkoper alternatief, kan terecht in het kleine hotel ' El Refugio' aan de overzijde.

Parador Parador

Met onze reisgids en kaarten is de voorbereiding van je reis een fluitje van een cent !

Onze reisgidsen


reisgids Gran Canaria       

Na je betaling kan je de reisgidsen onmiddellijk downloaden en bewaren op je computer, ook bij betaling via overschrijving.

Onze kaarten


Kompass Wandelkaart Kompass Wandelkaart Freitag Wandelkaart

 

De kaarten worden met de post verstuurd, na ontvangst van betaling.

1. Maak uw keuze

De verzendingskosten worden toegevoegd in het volgende scherm.

2. Vul je gegevens in

(*) het emailadres volstaat indien je enkel onze reisgidsen bestelt.Hoe wil je betalen ?

of

 

Met onze reisgids is de voorbereiding van je reis een fluitje van een cent !

reisgids Gran Canaria