Vervoer

Wie de Amalfitaanse Kust wil bezoeken komt onvermijdelijk op de Strada Statale terecht, de kustweg die Sorrento verbindt met Salerno. De weg kronkelt langs de bergflanken; een recht stuk van meer dan 100 meter is zeldzaam. Tussen Positano en Amalfi is de weg op sommige plaatsen vrij smal. Het is er dan ook oppassen voor de Italiaanse tegenliggers, die het terrein kennen en zich bij wijlen gedragen als ware rallyrijders. De buschauffeurs van de plaatselijke buslijnen denken overal voorrang te hebben. Het is dan ook uitkijken in de spiegels om te zien wat er zich achter de bocht bevindt. We zagen zelf geen ongevallen, maar wagens zonder een schrammetje aan de zijkant zijn er uiterst zeldzaam. Onze huurwagen werd trouwens enkele schrammen rijker. Een omniumverzekering is dan ook aan te raden.

Er is nog een andere reden waarom het niet aan te raden is de Amalfitaanse kust te bezoeken met de wagen : er is een schrijnend gebrek aan parkeerplaatsen. In de dorpjes zijn de weinige parkeerplaatsen voorbehouden aan de plaatselijke inwoners. De wagen kan buiten de dorpskernen wel geparkeerd worden langs de strada statale, maar je moet al snel een kilometer wandelen om terug in de dorpen te komen.

In Amalfi zijn er enkele parkeerplaatsen in de buurt van het haventje. 3 euro per uur is echter geen aansporing om er een lang verblijf van te maken.

Het openbaar vervoer is dan ook het meest aangewezen. Je kan er mee van dorp tot dorp. Hou er wel rekening mee dat de bussen veel gebruikt worden. Rechtstaan is geen uitzondering en 'vol is vol'. In dat geval wacht je gewoon op de volgende ...

De SITA bussen bedienen de volledige kust. Vanuit Positano raak je met plaatselijke oranje bussen ook tot in Praiano of tot in Montepertuso en Nocelle. Ze zijn bovendien een stuk goedkoper.

Een georganiseerde uitstap met de tourbus is misschien de makkelijkste oplossing, maar ook de meest oppervlakkige. Een kort bezoek aan Positano en Amalfi, vele mooie zichten op de kustlijn ... maar de mooiste plekjes zal je er niet meer ontdekken. Vanuit de fjord van Furore was het een mooi zicht om de bussen te zien vertragen : 10 seconden is toch wel echt te weinig voor dit moois.

Onze voornaamste tip is dan ook : zorg voor een verblijfplaats in één van de dorpen van de Amalfitaanse kust en gebruik het openbaar vervoer.

In ons dossier vind je meer gedetailleerde informatie over volgende topics :


Bestel onze reisgids

Wij hebben onze eigen reisgids voor de Amalfitaanse Kust gemaakt. Je vindt er onze favoriete plaatsen in de dorpjes, de wandelingen met de mooiste uitzichten en suggesties voor excursies in de omgeving. 80 bladzijden, boordevol informatie om alles om je bezoek aan de Amalfitaanse Kust voor te bereiden.

Naast de reisgids kan je bij ons ook gedetailleerde wandelkaarten bestellen.

Reisgids Amalfitaanse Kust


Van Furore tot Positano


Van Maiori tot Furore


SorrentoOp onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of de Amalfitaanse Kust echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan.
Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Reisgids Amalfi

Onze reisgids
8 EUR


Van Maiori tot Furore


Sorrento


Capri


Van Vietri sul Mare tot Maiori

Nu kopen


Help ons door dit te delen met je vrienden !