Ravello

Ravello ligt op een hoogte van 360 meter, hoog boven de Amalfitaanse Kust.

Ravello

Bij het uiteenvallen van het Romeinse rijk zochten vele Romeinse aristocraten bescherming tegen de invallen van de barbaren uit het Noorden. Ze bouwden nederzettingen waar vandaag Ravello en Scala liggen en brachten zo heel wat van hun tradities mee naar het arme zuiden van Italië.

Ook ten tijde van de Maritieme Repubiek Amalfi was het een schuilplaats voor de tegenstanders van de Maritieme Republiek.

In haar gloriejaren onder de graven van Anjou telde Ravello dertien kerken, vier kloosters en talrijke paleizen.

In recentere tijden verwierf het voornamelijk bekendheid als kunstenaarsdorp. Tot zijn voornaamste bewoners behoren : Richard Wagner , Maurits Escher (zie de ets hieronder) en Virginia Woolf.

Atrani-Escher

In de Decamerone wijdde Giovanni Boccaccio (1313-1375) een volledig verhaal aan ene Landolfo Rufolo.

Hij was rijk, maar wou meer. Hij werd piraat, leed schipbreuk, maar werd toch gered. Hij keerde terug naar Ravello waar hij een villa bouwde en 'eerbaar' verder leefde tot zijn dood"

Villa Rufolo

De villa Rufolo werd gebouwd in de 13de eeuw door de familie Rufolo en de architectuur bevat Arabische en Siciliaanse invloeden. In de 18de eeuw werd kloostergebouwen toegevoegd, de tuinen werden aangelegd in de 19de eeuw.

Villa Rufolo Villa Rufolo

Villa Rufolo toren Villa Rufolo

Villa Cimbrone

De eerste vermelding van de Villa Cimbrone dateren uit de 11e eeuw. De naam verwijst naar de rots waarop de villa werd gebouwd (Cimbronium in het latijn).

Op het einde van de 19e eeuw werd de villa eigendom van de Engelsman Ernest William Beckett.  In 1960 werd de villa opnieuw verkocht en tot een hotel omgevormd. Enkel de tuinen zijn nog toegankelijk voor het publiek.

Villa Cimbrone Villa Cimbrone in Ravello


Bestel onze reisgids

Wij hebben onze eigen reisgids voor de Amalfitaanse Kust gemaakt. Je vindt er onze favoriete plaatsen in de dorpjes, de wandelingen met de mooiste uitzichten en suggesties voor excursies in de omgeving. 80 bladzijden, boordevol informatie om alles om je bezoek aan de Amalfitaanse Kust voor te bereiden.

Naast de reisgids kan je bij ons ook gedetailleerde wandelkaarten bestellen.

Reisgids Amalfitaanse Kust


Van Furore tot Positano


Van Maiori tot Furore


SorrentoOp onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of de Amalfitaanse Kust echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan.
Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Reisgids Amalfi

Onze reisgids
8 EUR


Van Maiori tot Furore


Sorrento


Capri


Van Vietri sul Mare tot Maiori

Nu kopen


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...