Praiano

Praiano is centraal gelegen aan de Amalfitaanse kust, ongeveer halfweg tussen Positano en Amalfi. Het dorp heeft 2 kernen : vanuit Praiano kan je de zon zien opgaan richting Amalfi, vanuit Vettica zie je ze ondergaan richting Positano.

Door zijn centrale ligging is het echter de ideale verblijfplaats voor een grondige verkenning van de Amalfitaanse Kust. Met de bus ben je op 20 minuten in Positano of Amalfi.

Praiano Praiano - Amalfitaanse Kust
(schitterende uitzichten op de Amalfitaanse kust, vanaf de Villa Frantoio)

villa frantoio

Sedert 2009 is de Chiesa Parochiale de San Gennaro, na een lange restauratie, uit de stijgers. De veelkleurige koepel torent nu opnieuw in volle pracht boven het dorpje.  De kerk dateert uit de 16de eeuw, maar de eerste vermeldingen van een kerkje op deze plaats gaan terug tot de 13de eeuw. De kerk, in renaissance-stijl, heeft een schip en 2 zijbeuken, waarin talrijke altaren zijn opgesteld. Het meest opvallende is echter de kleurige keramische vloer.

 Chiesa Parochiale de San Gennaro in Praiano Kerk Praiano

Van 1 tot 4 augustus wordt in Praiano de Luminaria di San Domenica gevierd, een traditie die al sedert 1606 in ere wordt gehouden. De inwoners tooien er hun woningen met lichten allerhande en kaarsen op basis van was en olie. Deze traditie gaat terug op de legende die vertelt dat de moeder van San Domenico, voor deze werd geboren, droomde van een hond die met een fakkel in de mond rondliep om de wereld af te branden. Domenico kreeg daardoor als opdracht om het 'het woord van God te verspreiden over de hele wereld'.
Meer info : www.luminariadisandomenico.it

Praiano bezit ook een strand alhoewel je hier tevergeefs naar zand zal zoeken. Om er te geraken, ga je aan de kerk naar beneden en volg je de wegwijzers naar de "Spiaggia". Langs de kleine paadjes, kom je na enkele honderden meters aan de trappen die je naar beneden leiden. Je krijgt er een zicht op de kleurige paraplu's die opgesteld zijn nabij de zee. De zetels kunnen gehuurd worden. Eten en drinken kan in de strandbar, met prima service !

Praia Praiano Spiaggia Praiano 

Boven het strandje vind je nog bar-restaurant La Gavitella, waar je kan genieten van een heerlijke maaltijd met een prachtig uitzicht.  Je kan er ook bootjes huren. Dit moet je beslist doen !  Voor 50 EUR kan je een uurtje de zee op om de Amalfitaanse Kust vanuit zee te bewonderen !

Maar vooral, vanuit Praiano kan je schitterende wandelingen starten

Sentiero degli Dei

Vanuit Vettica kan je via een prachtig pad langs de Chiesa di San Domenico stijgen naar de Sentiero. Deze kan je dan volgen richting Positano of Bomerano. Terug met de bus.
Meer info

 sentiero degli dei sentiero degli dei

Sentiero dell'Agave in Fiore

Vanaf de Praia, ga je eerst via de vallei naar omhoog, daarna ga je via een pad hoog boven de kust naar de Chiesa San'Elia. Je kan verder via de 'Sentiero delle Volpe Pescatrice' naar Furore. Terug met de bus of verder via de 'Sentiero dei Pipistrelli Impazitti' naar Conca dei Marini.
Meer info


Bestel onze reisgids

Wij hebben onze eigen reisgids voor de Amalfitaanse Kust gemaakt. Je vindt er onze favoriete plaatsen in de dorpjes, de wandelingen met de mooiste uitzichten en suggesties voor excursies in de omgeving. 80 bladzijden, boordevol informatie om alles om je bezoek aan de Amalfitaanse Kust voor te bereiden.

Naast de reisgids kan je bij ons ook gedetailleerde wandelkaarten bestellen.

Reisgids Amalfitaanse Kust


Van Furore tot Positano


Van Maiori tot Furore


SorrentoOp onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of de Amalfitaanse Kust echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan.
Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Reisgids Amalfi

Onze reisgids
8 EUR


Van Maiori tot Furore


Sorrento


Capri


Van Vietri sul Mare tot Maiori

Nu kopen


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...