Anacapri

Het eiland kan opgesplitst worden en 2 delen : het oostelijke deel (Capri) en het westelijke deel (Anacapri), dat tevens het hoogst gelegen deel van het eiland is. je kan er enkel komen via een weg die langs de noordelijke bergflank loopt. Dit kan best met de plaatselijke bussen of wil je het iets comfortabeler, met één van de vele taxi's die je in de haven van Capri staan op te wachten.

Kaart Anacapri

Het centrum van Anacapri is niet bijzonder groot. Langs de Via Orlandi vind je enkele bezienswaardigheden (Piazza la Torre, Chiesa San Nicola, Piazza Diaz), maar de top-attractie van Anacapri is toch wel de Villa San Michele.  Deze villa behoorde toe aan de Zweedse dokter, Axel Munthe, die op de ruines van een oude kapel die toegewijd was aan San Michele, een prachtige villa bouwde. 

Munthe was niet alleen dokter, maar ook een kunstliefhebber, die tal van historische Romeinse schatten verzamelde (die hij dikwijls kreeg van de locale bevolking in ruil voor een gratis behandeling als ze 'weer eens' een stuk steen uit hun akkers naar boven haalden). Daarnaast was hij ook nog vogelliefhebber. Een deel van het eiland is beschermd als vogelreservaat, een gevolg van de campagnes van Axel Munthe tegen het neerschieten van de talrijke trekvogels op het eiland.

Anacapri Piazza la Torre Anacapri Villa Michele Anacapri Monte Solaro Anacapri Sfinx

Je kan vanuit Capri ook enkele mooie wandelingen maken. Een eerste brengt je in ongeveer anderhalf uur naar de Monte Solaro (die je in een tiental minuten kan bereiken met de zetellift vanuit Anacapri). De berg is met zijn 589 meter het hoogste punt van Capri.

In de omgeving van de Monte Solaro ligt ook Cetrella. Vanaf de Chiesa Santa Maria heb je één van de mooiste uitzichten op het eiland. Het begin van het pad ligt op de weg van de Piazza la Torre naar de Villa San Michele.

Sentiero_Cetrella