Top 4 tips voor tijdens het rondreizen Amerika

Er zijn maar weinig landen zo divers en veelzijdig als de Verenigde Staten. Voor veel mensen die op vakantie Amerika gaan is het dan ook lastig om een goed plan te maken. Immers is het land dermate groot en is er dermate veel te zien dat mensen door de bomen het bos niet meer zien. Wil jij binnenkort op vakantie Amerika en zelfs rondreizen Amerika? Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet waar jij aan kan denken tijdens jouw vakantie Amerika:

 1. Maak gebruik van een huurauto tijdens jouw rondreis Amerika

  Mensen die in Amerika zijn geweest weten één ding maar al te goed: Het land is echt heel groot. Niet alleen de oppervlakte is gigantisch, in vergelijking met een dichtbevolkt land als Nederland ligt alles ook veel verder uit elkaar. Amerika leent zich er dan ook niet naar om rond te reizen met de fiets of het openbaar vervoer. Als je ergens in Amerika wilt komen dan neem je een auto.
  Het grote voordeel van een vakantie Amerika is dat je deze vaak inclusief huurauto kan boeken. Veel rondreizen Amerika zijn ingesteld dat je de tijdens jouw vakantie gebruik maakt van een voorheen genoemde huurauto. Of je nu van stad naar stad wilt reizen of gewoon de omgeving wilt verkennen, een auto is essentieel voor jouw verblijf in Amerika.

 2. Spijker je Engels bij voordat je op vakantie gaat

  In de meeste landen kan je je redden door een beetje Engels te kunnen praten. Van de camping in Italië tot de Stube in Duitsland, overal kan je je duidelijk maken met een beetje Engels. Dit is nog meer waar voor Amerika, waar de moedertaal Engels is. Het probleem is echter dat de meeste Amerikanen geen andere taal echt beheersen naast hun moedertaal en soms een klein beetje Spaans. Om die reden is het slim om jouw Engels een beetje bij te spijkeren. Niet alleen heb je dit nodig tijdens het praten in het hotel, met locals en natuurlijk alle andere mensen met wie je te maken krijgt, ook heb je het nodig om bepaalde documenten en papieren te lezen. Een goed begrip en beheersing van de Engelse taal is dan ook een must.

 3. Vergeet niet een creditkaart aan te vragen

  In Europa is het heel gewoon om een debit bankkaart te hebben. Dit is waarschijnlijk ook het type bankkaart dat jij op dit moment hebt. Hiermee betaal je jouw aankopen direct met het bedrag dat op jouw bankrekening staat. In Amerika werkt men echter bijna uitsluitend met creditkaarten. Dit type kaart betaalt voor jouw aankopen en schrijft het vervolgens iedere maand van jouw rekening af. Het is dan ook mogelijk om in het rood te staan met een creditkaart, alhoewel dit vaak tegen een hoog tarief is.

  Desalniettemin is dit betaalsysteem onwijs populair in Amerika, iedereen heeft meestal meerdere creditkaarten van verschillende banken. De debitkaarten die wij in Europa gebruiken (Maestro) werken dan ook niet goed in Amerika. Zo weigeren veel winkels deze kaarten omdat ze simpelweg niet werken met de pinapparaten die ze hier hebben. Als je makkelijk wilt betalen in Amerika en niet constant met een grote hoeveelheid contanten rond wilt lopen is het slim om ruim voor jouw vakantie een creditkaart aan te vragen bij jouw bank. Deze kaart kan je meestal voor een klein bedrag per jaar gebruiken en is essentieel voor jouw rondreis door Amerika.

 4. Verdiep je in jouw bestemming

  Alhoewel Amerika nog niet zo oud is als de landen in Europa heeft het wel een rijke historie. Je zult in Amerika dan ook heel veel dingen zien die niet alleen mooi zijn, maar ook hun eigen verhaal hebben. Als jij deze plekken in hun volst wilt beleven, dan is het aan te raden om je goed in te lezen voordat je deze plekken bezoekt. Of je nu naar het roemruchte Las Vegas gaat of de sequoia bomen gaat zien in het nationale park, alles heeft een bijzonder verhaal.

  Veel van deze informatie kan je gratis vinden op het internet, zolang je weet waar je moet zoeken. Ook kan je informatieve filmpjes vinden over alle onderwerpen op sites zoals YouTube. Wil je al deze informatie wat compacter en bij elkaar hebben? Dan is het aan te raden om een goede reisgids te kopen alle informatie bevat van leuke weetjes tot advies over eetgelegenheden en must see's tijdens het rondreizen Amerika.


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...