Los Angeles Beaches

De kust van de staat Los Angeles strekt zich uit van Santa Barbara in het Noorden tot Long Beach in het zuiden. Het westelijke deel, aan de voet van de Santa Monica Mountains, is iets ruwer. Malibu is een paradijs voor de surfers en van Santa Monica (Will Rogers op het kaartje hieronder) tot Torrance vind je eigenlijk één lang fijn zandstrand met een aantal typische kustplaatsjes als Manhattan, Hermosa en Redondo. In het zuidoosten vind je dan het schiereiland Palos Verdes, met een mooie kustlijn.

Kaart LA Beaches

Voor de verkenning van dit stukje kust maken we gebruik van de Marvin Braude Bike Trail, een fietspad met een lengte van 22 mijl tussen Redondo en Santa Monica, dat langs en over het strand loopt. Volledig vlak bovendien. We maken er kennis met de June Gloom, een weerfenomeen in Zuid Californië, waarbij een wolkendek de kuststreek bedekt (slechts enkele kilometers, verder landinwaarts schijnt de zon). Dit is een gevolg van de koele oceaanlucht die over het warme continent schuift. Mooi fietsweer dus, maar ondanks de overtrokken lucht houden we er toch een zonnebrand aan over !

Marvin Braude Bike Trail

De route loopt langs de kustplaatsjes Redondo (foto 1 hieronder), Hermosa (foto 2), Manhattan, met tientallen beach-volleybalterreinen, Marina Del Rey (foto 3) met een authentiek vissersdorpje en een uit de kluiten gewassen jachthaventje, Venice, waar talrijke straatartiesten voor de show zorgen of waar je een tattoo kan laten zetten voor een "prikje" en Santa Monica.

Redondo Beach Hermosa - fietspad

Marina del Rey Venice Beach

Op verschillend plaatsen loopt een pier in zee. De meest bekende is uiteraard Santa Monica Pier (foto 1 en 2), waar naast een aantal restaurantjes en winkeltjes ook een permanente 'kermis' opgesteld staat. Andere pieren, zoals Manhattan Pier (foto 3), houden het iets bescheidener.  De meest levendige pier is voor ons die van Redondo, waar talrijke eethuisjes zijn. In de Pacific Crab house kan je krab, kreeft of andere schelpdieren eten tussen de plaatselijke Koreaanse bevolking (met stokjes of met de handen).

Santa Monica Pier

De kusten van Palos Verdes zijn ruwer. Vanop de heuvels heb je hier mooie uitzichten op de kustlijn, met hier en daar een afgeschermd zandstrandje. Op verschillende plaatsen lopen hier korte 'trails', wandelpaden over de kliffen.

Kust bij Palos Verdex Palos Verdes

Voor meer info over Malibu en Santa Barbara kan je op de respectieve pagina's terecht.

Voor de volledigheid vermelden we ook nog Catalina Island, dat een twintigtal mijl voor de kusten van Los Angeles ligt en dat vooral de laatste jaren werd uitgebouwd tot een druk bezocht vakantie-oord.


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...