Californië

Californië is, in tegenstelling tot onze eerste bestemming in Amerika (Lake Michigan) wel een populaire reisbestemming. Los Angeles, San Francisco, Yosemite en Death Valley zijn een vast onderdeel van de reizen langsheen de grote Nationale Parken.  

Zelf hebben we er familiebanden en in het kader van onze website wilden we toch zeker een deel van de Westkust verkennen (langs  de Highway 1, die nauwgezet de kust volgt). Yosemite en Death Valley mochten uiteraard niet op het programma ontbreken en we namen ook de tijd voor enkele minder bekende bezienswaardigheden die niet te ver afweken van ons traject.

Onze reis duurde drie weken en zelfs dan moesten we nog tal van bezienswaardigheden links laten liggen : National Sequoia en Kings Park, Joshua Tree Park, Lake Tahoe, Palm Springs en het volledige noorden en zuiden van de staat Californië kunnen we zeker bijschrijven op ons lijstje 'nog te bezoeken'.

We zijn dan ook allesbehalve volledig in ons overzicht van Californië. We beperken ons gewoontegetrouw tot wat we zelf gezien hebben. De nadruk ligt deze keer ook iets minder op 'wandelen'. Mijlen met de wagen deden we des te meer.

Onderstaand kaartje toont alvast ons parcours, zodat u een overzicht krijgt van de verschillende plaatsen die we bezochten. Onze site beperkt zich voorlopig tot de kustplaatsen. Het binnenland volgt later ...

We wensen jullie succes bij het voorbereiden van jullie eigen reis en hopelijk vinden jullie bij ons toch enkele tips !

Els & Frank


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...