Malibu

Bij het binnenrijden van Malibu zien we het bord van het Adamson House staan. Het ligt aan de rand van de Malibu Lagoon, die er overigens troosteloos bijligt vanwege werken. De borden langs de rand van de weg doen ons vermoeden dat de natuur van de lagoon moet wijken voor meer commerciële doeleinden.

Het is de voormalige woonplaats van de familie Adamson, die tussen 1926 en 1932, een  tegelfabriek exploiteerde in Malibu, waar rijke kleilagen werden gevonden. De productie diende echter al na enkele jaren stilgelegd te worden, mede ook door de crisis van einde de jaren twintig.  De tegels van de Malibu Potteries zijn nog op vele plaatsen in Amerika terug te vinden en de collectie in de tuinen van het Adamson House zijn ronduit schitterend.

Malibu keramiek

Ondanks het bewolkte weer ("june gloom") konden we in de tuin toch kleurige plaatjes schieten met resp. de Malibu Pier, de Malibu Lagoon en de surfers op de achtergrond.

Malibu Pier Malibu Lagoon

Malibu surfing Tuin Adamson House

Malibu is ook gekend als een paradijs voor surfers. Toen wij er passeerden zaten deze er echter werkloos bij ...

Surfing Wachten op de golf

Ook nog de moeite waard in de omgeving (maar niet opgemerkt in onze gids) is de Getty Villa, halfweg tussen Santa Monica en Malibu (even de heuvels in). Deze bevat de Getty collectie van Griekse, Romeinse en Etruskische kunst. (adres : PCH 17985, Pacific Palisades). De inkom is gratis, zoals voorgeschreven in de erfenis van Paul Getty. Je betaalt enkel 15$ om de wagen te parkeren. Tickets moeten wel op voorhand aangevraagd worden, online via http://www.getty.edu/visit/.


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...