Mammoth Lakes

Kaartje Mammoth lake areaMammoth Lakes is vooral bekend als skigebied. Het ligt op een hoogte van ruim 2000 meter. Op de flanken van Mount Mammoth (11.053 voet), een rustig slapende vulkaan, kan in de winter dan ook volop geskied worden. We hebben het geluk hier te kunnen verblijven in een buitenverblijf, waardoor we uiteraard meer aandacht dan normaal besteden aan dit gebied.

Naast de Mammoth Lakes (er zijn er een 9-tal : Twin Lakes, Horsehoe Lake, McLeod Lake, Lake Mamie, Lake George, Crystal Lake, Lake Barret, Lake Mary) zijn er in de omgeving ook nog een aantal geologische structuren (de Obsidian Dome, Hot Creek, Inyo Craters en vooral Devil's Postpile waar we zelfs een aparte pagina aan wijden).

Hieronder foto's van de Twin Lakes (van bovenaan de Twin Falls) en van de Twin Falls (vanop het brugje over de Twin Lakes)

Twin Lakes - Mammoth Twin Lakes and falls

Dat de streek in een vulkanisch gebied ligt is duidelijk te merken bij Lake Horseshoe. De bomen staan er kaal bij en alle begroeiing is er over een grote oppervlakte verdwenen. Dit is een gevolg van de CO² uitstoot in sommige gebieden rond Mount Mammoth.

Lake Horseshoe Earthquake fault

Een ander geologisch fenomeen is de 'earthquake fault', een scheur van zo'n 100 meter lang in de bodem. Die is een gevolg van een aardbeving enkele duizende jaren geleden.

In het skistation kan je met een kabelbaan naar de top van Mount Mammoth, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt. Je kan er ook de bus nemen naar Devil's Postpile, een ander geologisch fenomeen, dat één van de hoogtepunten is van de streek. 

Mammoth


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...