Guadalupe

Nabij het stadje Guadalupe ligt het op één na grootste duinencomplex van de staat Californië. Over een afstand van 18 mijl strekken de duinen zich uit langs de kust in een strook die 2 tot 5 mijl breed is.

In het stadje, op de Highway 1 net voor het verlaten van het stadje , ligt op de linkerkant het Guadalupe-Nipomo Dunes Center, in een klein huisje dat dateert uit 1910 maar grondig grondig gerestaureerd werd. We krijgen er een plannetje (zie onderaan deze pagina) en de suggestie om voor de wandeling te kiezen voor het Oso Flaco Lake.

We volgen de suggestie, rijden enkele mijlen noordwaarts en slaan dan linksaf, de Oso Flaco Lake Road in. Tussen de landbouwbedrijven die hier massa's groenten telen, rijden we tot aan de parking vanwaar we de wandeling starten.

Het eerste deel van de wandeling loopt langs de Oso Flaco Kreek. Na enkele honderden meters slaan we linksaf, over het Oso Flaco lake op een houten pad. Het tweede deel van de wandeling loopt door de dichtbegroeide duinen tot aan het strand, waar opnieuw een houten pad is gemaakt om de dunbegroeide duinen te sparen.

De zon laat zich spijtig genoeg niet zien gedurende onze wandeling. Ook hier strooit de 'june gloom' roet in het eten, zodat onze foto's er wat 'grijzer' uitzien.

Wandeling Oso Flaco Lake Uitkijkpost Oso Flaco Lake

Duinen Guadalupe

In dit duinengebied vinden we nog heel wat bloemen terug, in tegenstelling tot de vele parken die verder in het binnenland gelegen zijn en waar in juli alle bloemen al zijn verdwenen door een gebrek aan water. Zelfs een wasbeer (raccoon) laat zich betrappen in het riet op de oever van het meer.

Raccoon

Tijdens onze wandeling komen we verschillende vissers tegen die duidelijk afstammen van de oorspronkelijke bewoners van dit gebied : de Chumash. Volgens een legende woonden deze oorspronkelijke of één van de Channel Islands, Santa Cruz. Toen het daar te druk werd, zou één van hun goden, Hutash, ervoor gezorgd hebben dat zij via een regenboog konden verhuizen naar het Amerikaanse vasteland. Een verre voorloper van een luchtbrug allicht !

Kaart Guadalupe Dunes


Help ons door dit te delen met je vrienden !