Felitto

In de omgeving van Felitto ligt een mooie vallei, waar je een schitterende wandeling kan maken. We vergelijken ze een beetje met 'onze' Ninglinspo, in de Ardennen, maar het is er net iets grootser.

Je kan vanuit het centrum van het dorpje vertrekken, maar het eerste gedeelte (een afdaling in de vallei) kan je nog met de wagen afleggen, toch in september. Als je Felitto binnenrijdt vanuit het noorden, rijd je het stadje voorbij en volg je de wegaanduiding naar de Gole del Calore. Vlakbij de rivier ligt een picknickterrein, met een kleine parking, en ook een pizzeria / restaurant. De wandeling naar boven begint links van de kleine stuwdam. Wegaanduidingen zijn er nauwelijks, maar je moet gewoon maar het pad volgen, terwijl de rivier aan de rechterkant blijft, soms dichtbij, soms enkele tientallen meter beneden het wandelpad. 

wandeling Gole del Calore Felitto Gole del Calore

Gole del Calore Feiltto wandeling


Bestel onze reisgids

Wij hebben onze eigen reisgids voor de Amalfitaanse Kust en Cilento gemaakt. Je vindt er onze favoriete plaatsen in de dorpjes, de wandelingen met de mooiste uitzichten en suggesties voor excursies in de omgeving. 80 bladzijden, boordevol informatie om alles om je bezoek aan Cilento en de Amalfitaanse Kust voor te bereiden.

Naast de reisgids kan je bij ons ook gedetailleerde wandelkaarten bestellen.

Reisgids Cilento Kust
4 EUR

Cilento tourist map
8 EUR

Cilento 100 wonders
15 EUR

Nu kopen !


Help ons door dit te delen met je vrienden !