Certosa di Padula

Het kartuizerklooster in Padula is het culturele hoogtepunt van de Vallo di Diane. Het ligt aan de voet van het stadje Padula. De bouw van het klooster begon in het begin van de 14de eeuw, maar grote delen van het klooster dateren  uit de barokke periode.

De binnenkoer van het klooster is meer dan een hectare groot, de totale oppervlakte van het klooster bedraagt ruim 5 hectare.

De kartuizerorde is een contemplatieve orde van kluizenaars, die kiezen voor afzondering maar toch in gemeenschap leven. De monnikken hebben een afzonderlijke leefruimte met zelfs een privé-tuintje. Deze zijn gelegen rond het grote binnenplein. 

We laten de beelden voor zichzelf spreken ...

Certosa di Padula

Karthuizerabdij

binnenkoer Certosa di Padula

Padula

Het stadje Padula is gelegen in de Vallo di Diano. Het werd gebouwd op een hoogte van ongeveer 700 meter, als verdediging tegen de invallen van de Saracenen.

In het stadje zijn talrijke kerken en kloosters terug te vinden :

Padula Padula

binnenstraatje Padula


Bestel onze reisgids

Wij hebben onze eigen reisgids voor de Amalfitaanse Kust en Cilento gemaakt. Je vindt er onze favoriete plaatsen in de dorpjes, de wandelingen met de mooiste uitzichten en suggesties voor excursies in de omgeving. 80 bladzijden, boordevol informatie om alles om je bezoek aan Cilento en de Amalfitaanse Kust voor te bereiden.

Naast de reisgids kan je bij ons ook gedetailleerde wandelkaarten bestellen.

Reisgids Cilento Kust
4 EUR

Cilento tourist map
8 EUR

Cilento 100 wonders
15 EUR

Nu kopen !


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...