Castellabate

Castellabate ligt zo'n tiental kilometer ten zuiden van Agropoli. We verbleven er in de buurt in Agriturismo La Mimosa (zie hieronder) en bezochten het stadje tweemaal in de avonduren.

Castellabate bestaat uit drie delen. Het historische centrum ligt op een heuvel, zo'n 300 meter hoog. Santa Maria en San Marco liggen aan de kust tussen de Punto Tresino en de Punta Licosa.  

Het stadje heeft zijn naam te danken aan het kasteel : Castello dell'abate (kasteel van de abt) werd Castellabate. Het werd gebouwd in 1123 en moest de stad beschermen tegen de invallen van de Saracenen. Het onderging diverse verbouwingen in de loop der tijden.

Het oude centrum is bereikbaar via één van de vijf poorten : de Porta Cavaliere en de Porta di Mare, aan de kant van de kust. De Porta la Chiazza, de Porta San Eustachio en de Porta de li Bovi geven uit op het hinterland. Deze laatste, gelegen vlakbij het kasteel is de meest gekende. Vanaf het plein voor het kasteel heb je een schitterend uitzicht op de kust ten noorden, met eerst Santa Maria di Castellabate en verderop de Golf van Salerno.Vooral 's avonds is dit een mooi zicht. Je ziet dan de verschillende dorpjes van de Amalfitaanse kust tegen de heuvels liggen.

Castellabate kasteel Castellabate Piazza October 10

De Piazza 'October 10, 1123' is vooral 's avonds het echte centrum van de stad (zie foto rechts hierboven). Je kan er genieten van de plaatselijke specialiteiten op de terrasjes van de plaatselijke restaurantjes.

Verder moet je langs de nauwe straatjes ook eens op zoek gaan naar de Basilica Papale gewijd aan  San Maria de Gulia, met zijn 16de eeuwse facade en een mooie klokkentoren. Het interieur bevat enkele mooie schilderijen. Op het pleintje voor de basilica vind je ook nog een klein kerkje van de Rosario. Verder zijn er nog een aantal 'paleizen' : de Palazzo Matarazzo, de Palazzo Vechio, de Palzaao Jaquinto en nog talrijke kapellen.

Wandeling naar Punta Licosa

We hebben dit helemaal gemist, maar vanuit San Marco, kan je een mooie wandeling maken langs de kust tot aan de Punta Licosa (het meest westelijke punt van Cilento).

Agriturismo La Mimosa

Wil je volop genieten van een rustige vakantie, dan kunnen we je deze B&B zeker aanraden. Gelegen op een viertal kilometer van Castellabate, in het gehucht Difesa van het naburige dorpje Difesa.  Het ligt midden een weidse vallei, met een prachtig uitzicht dat kilometers ver rijkt.

Agriturismo La Mimosa

Vanaf het hoofdgebouw kom je eerst aan het zwembad, de boerderij ligt nog verder beneden in de vallei.

Prijs / kwaliteit is dit een absolute aanrader.


Bestel onze reisgids

Wij hebben onze eigen reisgids voor de Amalfitaanse Kust en Cilento gemaakt. Je vindt er onze favoriete plaatsen in de dorpjes, de wandelingen met de mooiste uitzichten en suggesties voor excursies in de omgeving. 80 bladzijden, boordevol informatie om alles om je bezoek aan Cilento en de Amalfitaanse Kust voor te bereiden.

Naast de reisgids kan je bij ons ook gedetailleerde wandelkaarten bestellen.

Reisgids Cilento Kust
4 EUR

Cilento tourist map
8 EUR

Cilento 100 wonders
15 EUR

Nu kopen !


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...