Paestum

Paestum ligt ruim 60 kilometer beneden Salerno, in een grote vlakte. Het gebied tussen Salerno en Paestum is voornamelijk een landbouwgebied, waar heel wat tuinbouwbedrijven gevestigd zijn. Langs de kust liggen mooie zandstranden, van het binnenland afgescheiden door een kleine strook dennenbossen.  Naar Italiaanse gewoonte zijn de stranden niet gemakkelijk te bereiken. De meeste worden uitgebaat als camping of lido en zijn enkel tegen betaling toegankelijk. Hier en daar zijn er toch doorgangen te vinden, waar je vrije toegang hebt. Ben je éénmaal op het strand, dan kan je kilometers lang langs het water wandelen.

De grote bekendheid van dit gebied is echter te danken aan de archeologische site van Paestum , waarop drie Griekse tempels terug te vinden zijn, allen in Dorische stijl. Daarnaast zijn er ook heel wat overblijfselen van de oude stad, die links en rechts van de Via Sacra (Heilige weg) liggen. Ook het archeologisch museum van Paestum moet je zeker bezoeken. De mooiste vondsten uit de omgeving, vooral uit de Griekse periode, worden in dit museum bewaard.

De site van het oude Paestum behoren tot het Nationaal park Cilento en werd in 1998 erkend als werelderfgoed van de UNESCO.

Beschrijvingen van de tempels vind je voldoende op andere plaatsen. Wij beperken ons hier tot enkele mooie beelden van de tempel van Athena, de Via Sacra en de tempel van Poseidon.

Paestum Tempel Paestum heirbaan

Paestum tempel


Bestel onze reisgids

Wij hebben onze eigen reisgids voor de Amalfitaanse Kust en Cilento gemaakt. Je vindt er onze favoriete plaatsen in de dorpjes, de wandelingen met de mooiste uitzichten en suggesties voor excursies in de omgeving. 80 bladzijden, boordevol informatie om alles om je bezoek aan Cilento en de Amalfitaanse Kust voor te bereiden.

Naast de reisgids kan je bij ons ook gedetailleerde wandelkaarten bestellen.

Reisgids Cilento Kust
4 EUR

Cilento tourist map
8 EUR

Cilento 100 wonders
15 EUR

Nu kopen !


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...