Een autotocht door Cilento

Vanuit onze eerste verblijfplaats in de buurt van Perdifumo (omgeving Castellabate), kozen we als doel Felitto, waar we een wandeling wilden maken. Het doel lag nauwelijks 50 kilometer verder, we kozen dan ook voor de binnenwegen. We deden er ruim drie uur over : zonder een deftige kaart is het dan ook moeilijk om langs de kleine binnenwegen de juiste eruit te kiezen. Bovendien zijn er onderweg toch wel een aantal bezienswaardigheden, waarvoor we onze tocht wel even wilden onderbreken.

Ingevolge een wegvergissing kwamen we toevallig in Lustra terecht, een klein dorpje bovenop een heuvel, met een mooi kerkje en bovenop een kasteelruine.

Lustra

Lustra Lustra

We maken een ommetje langs Ostigliano, met bedoeling om aan het stuwmeer te raken, maar verder dan een uitzicht komen we niet. Onze volgende stopplaats is Perito, een dorp dat languit op een heuvelrug ligt (zie onze banner bovenaan), vanwaar je alweer weidse uitzichten hebt op de omgeving. 

Felitto Roscigno Vecchia Felitto

We haasten ons nu verder langs Orria, Sito  en Campora richting Felitto. We laten de afslag naar Valle dell'Angel rechts liggen (als je deze afslag neemt kom je verderop ook terecht in Roscigno. Het oude dorpsdeel Roscigno Vecchia ligt er volledig uitgestorven bij. Volgens Luigi, de uitbater van onze B&B, een bezoek meer dan waard).

In Felitto maken we een mooie wandeling : Gole del Calore en rijden dan langs Roccadispide en Paestum terug richting Agropoli en Perdifumo.


Bestel onze reisgids

Wij hebben onze eigen reisgids voor de Amalfitaanse Kust en Cilento gemaakt. Je vindt er onze favoriete plaatsen in de dorpjes, de wandelingen met de mooiste uitzichten en suggesties voor excursies in de omgeving. 80 bladzijden, boordevol informatie om alles om je bezoek aan Cilento en de Amalfitaanse Kust voor te bereiden.

Naast de reisgids kan je bij ons ook gedetailleerde wandelkaarten bestellen.

Reisgids Cilento Kust
4 EUR

Cilento tourist map
8 EUR

Cilento 100 wonders
15 EUR

Nu kopen !


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...