De Panne

Voor een verkenning van de Westkust raden we het natuurcentrum De Nachtegaal aan als vertrekpunt  (Olmendreef 2, De Panne - een zijbaan van de weg tussen De Panne en Adinkerke).  Je kan er de wagen kwijt op een (kleine) parking of je kan de kusttram nemen die vlak bij het centrum passeert.  Het centrum zelf bevat een tentoonstellingsruimte, waar je heel wat info krijgt over zee, het strand en de duinen. Achter het centrum is er een educatief leerpad. Binnenin is er ook een cafetaria en toiletten die vrij toegankelijk zijn.

Vanuit het natuurcentrum kan je gemakkelijk de verschillende natuurgebieden bereiken en er lopen verschillende uitgestippelde wandelingen die aan het centrum passeren. Op onderstaand overzichtskaartje zie je duidelijk de verschillende gebieden.

De Panne - natuurgebieden

In de richting van de Franse grens kom je eerst in het Calmeybos en vervolgens in de Westhoek, een duinengebied van ... ha, dat over de grens overloopt in 'les Dunes du Perroquet' dat tot in Bray-Dunes reikt.

Rond het natuurcentrum liggen de Oosthoekduinen, een gevarieerd gebied met duinen, bos en laag struikgewas. Als je de ... oversteekt kom je in de Houtsaegerduinen. en even verder, richting Koksijde, in de Noordduinen.

Wandelaars kunnen de GR5A volgen (in beide richtingen) die alle opgesomde natuurgebieden aandoet of één van de vele uitgestippelde wandelingen in één van de natuurgebieden.

Hieronder enkele plannetjes die we terugvonden op infoborden. Om de afbeelding iets te vergroten klik je met de rechtermuisknop op de afbeelding en vervolgens kies je voor 'afbeelding bekijken'.

Kaart Houtsaegerduinen

Wandelplan 'De Oosthoekduinen'


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...