Lesse - Gendron

De Lesse is vooral bekend omwille van de afvaarten met de kajak. Je kan er echter ook fantastische wandelingen maken. Eén ervan vertrekt in Gendron-Celles, waar ook de korte afvaart met de kajak naar Anseremme vertrekt.

De wandeling

Je kan de wagen parkeren aan de Auberge de la Lesse, waar er voldoende parking aanwezig is en waar je tevens een koffietje kan drinken bij het vertrek en een maaltijd kan nuttigen bij aankomst. Wil je er een weekendje van maken, dan kan je er ook overnachten.

Adres : Rue de Gendron 1, 5561 Houyet (gelegen op de N910)
Tel.nr : 082 66 73 02
Website : Auberge de la Lesse

De wandeling start aan de overzijde van de straat. De onderstaande wandelingen is een combinatie van de verschillende bewegwijzerde wandelingen. Je kan ze volgen met behulp van het kaartje hieronder of met de GPX-track.

De wandeling start langs de Lesse, die je een tweetal km blijft volgen via een smal pad. Je gaat even één van de zijdalen in (die naar het Park van Furfooz leidt) maar keert dan terug naar de Lesse, die je oversteekt over de spoorwegbrug. Je kan er even naar de kajakkers gaan kijken aan de oevers van de Lesse.

Daarna gaat het de hoogte in. Eerst loop je in het bos. Bovenop het plateau loop je een tijdje in de open vlakte. Op het verste punt sla je rechtsaf, richting noordoost en ga je opnieuw in de richting van de Lesse. Je gaat een eerste keer over de spoorweg en even verder via de spoorwegbrug over de Lesse.

Daar heb je de keuze : ofwel langs de Lesse terug (opgepast : dit deel kan er zeer slecht bijliggen), ofwel ga je opnieuw de heuvel op. Wij verkiezen de laatste optie omdat je er een mooi uitzicht krijgt van op de Lesse vanop de hoge rotsen. Het laatste deel van de wandeling gaat opnieuw stevig naar beneden.


Download de GPX-track Lesse_Gendron_Celles (code GPX_Lesse)
Toon het hoogteprofiel

Download GPX-track

De omgeving

Bezienswaardigheden in de omgeving :