Le Massif des Maures

Het Massief des Maures ligt langs de kust, tussen Hyères en Fréjus. Het is 60 km lang, 30 km breed en de hoogste toppen gaan tot 750 meter. De begroeiing is typisch mediterraan met cortex eiken, kastanjebossen,  pijnbomen, mimosa en Garrique.

Kaart Massif des Maures

Een mooie weg om het Massif des Maures te verkennen is de Route des Crètes. Je neemt hiervoor in Rayol de weg naar de Col du Canadel. Bovenop de col heb je een mooi uitzicht op de kust. Je neemt de weg die scherp links terugdraait. Je mag er maximum 30 per uur rijden over een lengte van ong. 25 kilometer. Op bovenstaand kaartje is deze weg aangeduid met een rode stippellijn, maar je mag er wel over (als hij tenminste niet is afgesloten wegens het brandgevaar). De GR51 loopt over of parallel met deze route des Crètes. Je hebt er mooie uitzichten over de kust en over het binnenland.

Massif des Maures

Massif Maures

Massif Maures

Door de droogte is er, vooral in de zomer en het najaar, een groot gevaar voor bosbranden, waardoor het Massif dan ook ieder jaar weer het nieuws haalt. De grote groene watertanks, die je overal in het gebied aantreft, zorgen allicht voor een eerste voorraad bluswater. Zelfs tijdens ons verblijf in april (toch vrij nat) zagen we geregeld blusvliegtuigen overvliegen en zelfs water scheppen. Misschien als oefening ?

In het Massif des Maures liggen verder nog tal van dorpjes (zie het kaartje hieronder voor enkele autocircuits in de buurt) en een klooster : de Chartreuse de la Verne, dat je met de wagen kan bereiken of te voet via een wandeling die vertrekt aan de Barrage de la Verne. We hebben deze wandeling al aangestipt voor volgend bezoek.

 Autotochten rond Saint-Tropez


Bestel onze reisdossiers

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Portugal echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Portugal Reisgids 

Nu kopen


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...