Le Petit Prince

Kaartje Calanque de Port MiouHet circuit van de Petit Prince is een kleine wandeling op de Presqu'ïle, op ongeveer een kilometer van het centrum van Cassis. Er staan een 12-tal informatieborden met wat uitleg over de Calanques. Je hebt er mooie uitzichten op de Calanque de Port Miou en op Cap Canaille.

Deze wandeling is voor iedereen toegankelijk. De totale lengte bedraagt ongeveer 2 km. Reken op een uurtje om deze wandeling volledig te maken.

Er is een parkeerplaats op de Presqu'île (P op het kaartje hiernaast). Voor de parking kan je de wagen ook kwijt langs de kant van de weg. Hou er wel rekening mee dat hier in het hoogseizoen waarschijnlijk weinig vrije plaatsen te vinden zijn.


Port Miou

Cap Canaille

De wandeling wordt genoemd naar le Petit Prince van Antoine de Saint-Exupéry, die hier in 1944 deelnam aan de laatste verkenningstochten voor de ontscheping van de geallieerde troepen. Zijn vliegtuig verdween in zee op 31 juli 1944 voor de kust van Cassis. Het werd pas in 2008 teruggevonden, waardoor een einde kwam aan deze mysterieuze verdwijning.

De Calanques de Port Miou werd in het begin van de 20ste eeuw gebruikt als steengroeve. De kalksteen werd onder ander gebruikt voor de voet van het Vrijheidsbeeld in New York en voor de kade van Alexandrië.

Het zeewater is hier kouder dan men zou verwachten doordat een aantal beken met water uit de achterliggende bergen via een ondergronds net in zee uitmondt. Eén van de grootste mondt uit in de Calanque de Port Miou.  Een andere komt in het water nabij de Plage du Bestouan, net ten westen van Cassis.


Bestel onze reisdossiers

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Portugal echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Portugal Reisgids 

Nu kopen


Help ons door dit te delen met je vrienden !