Rayol

Liefhebbers van mooie tuinen kunnen we zeker aanraden om de botanische tuinen van Rayol te gaan bezoeken. Rayol zelf is een dorpje op de D559, de Corniche des Maures.  Het domein werd in 1989 door de Conservatoire du Littoral aangekocht en omgevormd tot een "Mediterrane Tuin", met een verzameling van planten die gedijen in eenzelfde klimaat maar dan in verschillende werelddelen. Zo is er een Canarische tuin, een Californische tuin, een Australische, een Amerikaanse, een Chileense een Nieuw-Zeelandse, een Zuid-Afrikaanse en een Aziatische. Overal word je overweldigd door de kleuren van de bloemen, hoewel het in ons geval nog vrij vroeg op het seizoen was - begin april - met als achtergrond de azuurblauwe zee met in de verte les Îles d'Hyères.

Trek hier minimum 2 à 3 uur voor uit, zodat je maximaal kan genieten. We laten de foto's voor zich spreken.

Rayol

Rayol

Rayol

Rayol

Rayol

Rayol

Rayol

Rayol

Rayol

Rayol - kaartje

Vanuit het centrum van Rayol kan je een stuk van de Sentier du Littoral wandelen (in oostelijke richting). Voor ons zal het voor een volgend bezoek zijn.


Bestel onze reisdossiers

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Portugal echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Portugal Reisgids 

Nu kopen


Help ons door dit te delen met je vrienden !