Porquerolles

Eilanden hebben iets speciaals. We waren er al eens geweest en toch lieten we ons verleiden om nog eens naar Porquerolles terug te keren.  De ferry naar Porquerolles vertrekt vanuit La Tour-Fondue, op het Presqu'ïle de Giens. Je betaalt 9 EUR per persoon.

Geen of weinig auto's op het eiland. Fietsen des te meer. Meer nog dan wandelen is fietsen de ideale manier om Porquerolles te verkennen. Voor 14 EUR huur je een fiets bij één van de talrijke verhuurkantoren in en om het haventje (een tip : sommigen geven er een gratis kaartje van het eiland bij, zodat je de 3 EUR die het Office de Tourisme vraagt voor een, weliswaar onscheurbare kaart, kan besparen).

Onderstaande kaart geeft al een ruw beeld van het 'wegennet' op Porquerolles. De hoofdwegen in het rood zijn brede grindwegen, de wegen in het blauw zijn iets kleiner maar nog steeds toegankelijk voor fietser. Het gele lijntje bovenaan de kaart (opgepast het zuiden ligt naar boven) is enkel voor wandelaars toegankelijk.

Kaart Porquerolles

Porquerolles - Moulin du BonheurOp het kaartje dat we kochten bij het bureau van toerisme staan enkele circuits, maar op het terrein zijn die niet bewegwijzerd. Echt nodig zijn die trouwens niet, je komt altijd wel ergens terecht en de afstanden zijn uiterst beperkt (max 10 km in de lengte, 2 km in de breedte).

De klassieke bezienswaardigheden op Porquerolles zijn


Porquerolles

Fort Agathe

Port

Maar het mooiste op Porquerolles zijn de haast witte zandstranden waar het ondiepe water zijn azuurblauwe kleur krijgt. In de zomer is het een geliefde aanlegplaats voor motorjachten en zeilboten (op het water) en zonnekloppers (op het strand). Begin april vinden we er geen van beiden. Wel is het strand bedekt met 'tonnen' afval. Het blijkt dat dit het verdorde zeegras is dat in het voorjaar aanspoelt, maar waarschijnlijk op een natuurlijke wijze (door zon en wind) weer verdwijnt tegen dat het echt zomer wordt.

Porquerolles

Fort Agathe


Bestel onze reisdossiers

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Portugal echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Portugal Reisgids 

Nu kopen


Help ons door dit te delen met je vrienden !