Opaalkust
Strand Ambleteuse

Wandelen
 aan de Opaalkust

De Opaalkust ligt aan de Noordzeekust in het noorden van Frankrijk in de regio Nord-Pas-de Calais. Ze gaat van Bray-Dunes, aan de Belgische grens, tot Boulogne.

GR120 Platier d'Oye Dunes de la Slack Bray_Dunes Bergues Gravelines Duinkerke Calais Cap Blanc Nez Wissant Cap Gris Nez Audresselles Ambleteuse Wimereux Boulogne

Een bezoek aan de Opaalkust beperkt zich dikwijls tot een stop aan de beide kapen : Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez, waar het zicht op de Engelse kust de grootste attractie is. In het beste geval wordt er nog eens gestopt in Wissant, het dorpje tussen de beide kapen.

Op onze site doen we een poging om aan te tonen dat de regio veel meer te bieden heeft dan enkel de twee kapen :  

De GR120 wordt niet echt meer onderhouden, maar de rood-witte aanduidingen zijn op de meeste plaatsen nog wel terug te vinden. De route leidt je automatisch door de mooiste natuurgebieden.  Er zijn nog talrijke andere wandelroutes. We geven er in dossier een paar mee die we zelf gewandeld hebben, indien mogelijk met een kaartje dat we onderweg konden fotograferen.

Hier alvast 8 foto's, die je een mooi overzicht geven.

Opaalkust Bray-Dunes Opaalkust Dunes_Marchand Opaalkust Gravelines Opaalkust Bergues Opaalkust Cap Gris-Nez Opaalkust Cap Blanc-Nez

Opaalkust Ambleteuse Opaalkust Dunes de Slack

De Opaalkust laat zich dan ook graag ontdekken, als daguitstap of voor een meerdaags verblijf. Het moet niet altijd ver van huis zijn.

Hopelijk kan onze site je aanmoedigen om er eens naartoe te trekken !

Els & Frank