Costa del Sol

De Costa del Sol is een zeer populaire vakantiebestemming. Het is het middelste deel van de zuidkust van de regio Andalusië. De andere delen zijn de Costa de la Luz en de Costa de Almeria. De Costa del Sol ligt tussen Estepona in het westen en Nerja in het oosten. Populaire badplaatsen zijn Estepona, San Pedro de Alcantara, Marbella, Fuengirola, Mijas, Benalmadema, Torremolinos, Rincon de la Victoria, Torre del Mar en Nerja. De grootste stad is Malaga, waar tevens een vrij grote luchthaven is die voor de meeste bezoekers de poort van de Costa del Sol is.

Kaart Costas Kaart Costa del Sol

 

Gran Senda de Malaga

Ons doel voor deze reis is eigenlijk het binnenland van Andalusië, waar Sevilla, Granada en Cordoba de kroon spannen. Vooral een cultureel bezoek dus, maar we kunnen ook niet rond enkele mooie en vooral spectaculaire wandelingen, die we zeker nog willen toevoegen aan onze bucket list. De meest spectaculaire is wellicht de Caminito del Rey, een duizelingwekkend wandelpad dat in 2015, na een grondige restauratie, opnieuw werd opengesteld voor het publiek. Voor deze wandeling reserveer je best je tickets op voorhand, anders kom je zeker te laat.

Voor de liefhebbers van lange-afstandswandelingen vermelden we de Gran Senda de Malaga, de GR-249. Een kaartje van de volledige route vind je hieronder. De GPX-track kan je vinden in onze GPX-bib.

Kaart Gran_Senda_de_Malaga

Caminito del Rey

De Caminito del Rey (het kleine koningspad) ligt in het Malaga gebergte in de nabijheid van de dorpjes Alora, Antequera and Ardales. Het ligt in de kloof van Gaitanes, die door de Guadalhorce rivier werd gevormd. De kloof is op sommige punten slechts 10 meter breed en 300 meter hoog.

Het wandelpad is drie km lang en ligt tegen één van de rotswanden op een hoogte van 100 meter boven de rivier. Het oorspronkelijke pad werd gebouwd in 1910 en moest dienen om bij de dam te geraken die in de kloof werd aangelegd. De betonnen constructie was echter onderhevig aan verval en werd in 1992 gesloten voor het publiek.

Stoutmoedige wandelaars bleven het pad echter gebruiken, met enkele dodelijke slachtoffers als gevolgd. De autoriteiten beslisten uiteindelijk om het pad opnieuw aan te leggen, dit keer met de bedoeling om de toeristen aan te trekken. Het aantal toegelaten wandelaars wordt beperkt. Tickets voor de wandeling kunnen online besteld worden op de website van de Caminito.

We hebben de wandeling zelf nog niet gemaakt, maar toe we in de buurt passeerden konden we wel al enkele foto's maken, die ons alleen maar meer zin doen krijgen om er toch eens naartoe te gaan !

Caminito del Rey

Caminito tickets

Wandeling Caminito

Monachil

Een andere mooie wandeling ligt in het dorpje Monachil, 8 kilometer ten zuiden van Granada. Net buiten het dorpje ligt de kloof van Los Cahorros. Tot voor enkele jaren was dit een gebied dat enkel toegankelijk was voor klimmers, maar enkele jaren geleden is ook hier een wandelpad aangelegd dat toegankelijk is voor het grote publiek. Het pad loopt door kleine kloven en over enkele lange hangbruggen.

Een PDF met alle info over deze wandeling en de GPX-tracks vind je in onze GPX-bib.

Wij hebben deze wandelingen ondertussen zelf kunnen maken. Niet zo moeilijk, maar op enkele punten moet je in ganzenpas (of op handen en voeten) onder de rotsen door.

Monarchil

Los Cahorros

Los Cahorros

 

Meer wandelingen in de Sierra Nevada vind je hier.Help ons door dit te delen met je vrienden !