Klik hier om deze email in uw browser te lezen

Nieuwsbrief

6 maart 2017

Beste vrienden,

volgende week komt 'Sprakeloos' uit, de nieuwe film van Hilde Van Mieghem, naar het boek van Tom Lanoye. Da's een film die wij zeker willen zien. U ook ?

Voor onze city-trip naar Nancy en Metz hebben we al één busje gevuld. Wil je ook nog mee ? Aarzel dan niet om in te schrijven. Het programma vinden jullie hieronder.

Heb je interesse om mee te gaan, contacteeer me dan zo snel mogelijk, telefonisch op 053/66.10.43 of via e-mail.

Met vriendelijke groeten.

Frank


Film 'Sprakeloos'

Het was al langer bekend dat Sprakeloos, de bestseller van Tom Lanoye, na een theaterversie ook een verfilming zou krijgen. Hilde Van Mieghem, die eerder al De kus, Dennis van Rita en Smoorverliefd maakte, is de regisseur.

In het boek schrijft Lanoye hoe hij zijn moeder, een theateractrice, ziet aftakelen door de gevolgen van dementie. Stany Crets zal het hoofdpersonage, dat in de film Jan Meersman heet, spelen. Viviane De Muynck vertolkt zijn moeder. In de trailer herkennen we ook Marie Vinck en Flor Decleir.

Datum : donderdag 16 maart of maandag 20 maart
Prijs : 15 EUR (vervoer en ticket).


City-trip naar Metz en Nancy
1 - 4 juli

Metz en Nancy zijn 2 steden waar velen al dikwijls voorbijgekomen zijn, op weg naar het zuiden.  Maar allicht hebben weinigen ooit tijd gemaakt voor een bezoekje. En misschien is dit wel ten onrechte.

 • Nancy ontstond in de 11de eeuw en was de hoofdstad van het hertogdom Lotharingen. In 1737 gaf Lodewijk XV de stad aan Stanislas Leszczynski, zijn schoonvader, die net was afgezet als koning van Polen.  Na de Frans-Duitse oorlog in 1870 bleef Nancy, in tegenstelling tot Metz, een deel van Frankrijk en kwam er een gouden tijd, omdat veel inwoners uit Metz zich in Nancy kwamen vestigen. Misschien daardoor is Nancy de bakermat van de Art Nouveau.

 • Metz bestond al ten tijde van de Galliërs en werd een belangrijke Romeinse en Merovingische stad. Rond het jaar 1000 werd ze opgenomen in het Duitse Rijk. In 1552 werd ze ingelijfd door de Franse koningen. Tussen 1870 en 1918 kwam ze tijdelijk onder Duits bewind.

 

Het basisprogramma ziet er als volgt uit

 • We vertrekken op zaterdag 1 juli en rijden naar Nancy, waar we een stadswandeling maken. We overnachten in Nancy.
 • Op zondag bezoeken we de Ecole de Nancy met bijhorende tuinen en de Villa Majorelle. We rijden naar Metz, waar we overnachten.
 • Op maandag maken we een stadswandeling in Metz. De liefhebbers kunnen ook het Centre Pompidou bezoeken. Overnachting in Metz.

 • Op dinsdag keren we terug

Om de gaatjes in dat programma te vullen maken we een keuze uit volgende mogelijkheden (gelegen tussen Metz en Nancy)

  • Liverdun : mooi stadje in de bocht van de Moezel
  • Sillegny : kerkje met fresco’s uit de 16de eeuw
  • Pont-à-Mousson : Abbaye des Prémontrés
  • Metz : musée van Robert Schumann, grondlegger van Europa

Op de terugweg kunnen we eventueel ook langs Verdun passeren, langs één van de monumenten of bezoek aan het vernieuwde museum rond de slag van Verdun.

De prijs voor vervoer, begeleiding, kamer en ontbijt voor 3 nachten bedraagt 395 EUR. Het supplement voor een éénpersoonskamer bedraagt 100 EUR.

 

 

Interesse om mee te gaan ?

Contacteer me zo snel mogelijk via mail of telefonisch (053/66.10.43 of 0477/688.760). 


Heb je vrienden of familie die geïnteresseerd zijn om onze nieuwsbrief te ontvangen ?

Stuur hen deze mail door en vraag hen om in te schrijven via de knop hieronder.

test


Frank De Saedeleer
Steenweg 651
9470 Denderleeuw

Tel : 053/66.10.43
GSM : 0477/688.760
e-mail : frank_de_saedeleer@skynet.be 

BTW nr  :  BE0848039821
Rek.nr   :  BE88001677842241
lic. Garantiefonds : 9030