Klik hier om deze email in uw browser te lezen

Nieuwsbrief

13 februari 2017

Beste vrienden,

Ik laat jullie graag de foto-albums zien van 2 recente uitstappen.

  • Het eerste album is van het bezoek aan de tentoonstelling Mesopotamië in het LouvreLens. De rest van de dag werd bij de verschillende bezoeken telkens ingevuld in functie van de deelnemers : de vaste tentoonstelling in het LouvreLens, het Canadees Monument in Vimy, de Villa Cavrois in Croix, een stadswandeling in Rijsel, ...
  • Het tweede album toont enkele beelden van een 'sneeuw'-bezoek aan Leiden, dat we vroeger al bezochten, maar waar we toch nog enkele mooie hofjes konden ontdekken en een paar onverwachte rondleidingen kregen.

 

Ik heb ook enkele nieuwe aanbiedingen :

  • Er is een last-minute aanbieding voor het bezoek aan de tentoonstelling 'Koninginnen van de Nijl' in Leiden op zaterdag 18 februari (1 plaats vrij).
    Meer info.

  • De film "Moonlight", volgende week maandag 20 februari.

  • Bezoek aan de tentoonstelling 'De Romanovs' in de Hermitage in Amsterdam, gecombineerd met een stadswandeling in Amsterdam op 5 of 26 maart.

  • Voor onze reis naar Lanzarote in januari 2018 hebben zich al enkele geïnteresseerden gemeld.
    Meer info

Heb je interesse om mee te gaan, contacteeer me dan zo snel mogelijk, telefonisch op 053/66.10.43 of via e-mail.

Met vriendelijke groeten.

Frank


Film 'Moonlight'

Moonlight is een Amerikaans drama dat zich afspeelt in een ruige buurt van Miami. De film volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld.

Moonlight won de Golden Globe voor beste film / drama en heeft ook enkele Oscar-nominaties in de wacht gesleept.

Datum : Maandag 20 februari
Plaats : Kinepolis Brussel / Gent
Prijs : 15 EUR (vervoer, begeleiding, parking & ticket).


Tentoonstelling 'De Romanovs'

Amsterdam - 5 of 26 maart

Het is honderd jaar geleden dat de Russische revolutie uitbrak. Dit betekende het einde van de Romanovs, de tsarenfamilie die het zo'n driehonderd jaar voor het zeggen had in Rusland. De Hermitage Amsterdam vertelt in de expositie Romanovs & Revolutie het verhaal van het laatste tsarenpaar Nicolaas II en Alexandra en hoe de monarchie ten onder ging.

Meer dan 250 films, foto's, schilderijen en andere persoonlijke spullen tonen hoe Sint Petersburg veranderde van een mondaine stad tot een plek waar grote maatschappelijke onrust ontstond. Diverse keuzes en beslissingen van Nicolaas II leidden uiteindelijk tot het communistische Rusland.

Het museum toont bij binnenkomst de nagebootste beroemde winkelpassage Nevski Prospekt in Sint Petersburg, waar in etalages aan de ene kant de bloeiende kant van de stad wordt belicht maar waar aan de andere kant de onrust naar voren komt die onder Nicolaas II ontstond.

Brieven, dagboeken, kostuums en speelgoed van de vijf kinderen, tonen verder het leven van het keizerlijk gezin. Zoals de plotselinge dood van Nicolaas' vader, het huwelijk, de kroning waarbij vele doden vielen en de zorgen over hun zoon, de troonopvolger, die aan de ziekte hemofilie leed. Te zien is hoe gebedsgenezer Grigori Raspoetin een steeds belangrijkere rol kreeg in hun leven en hoe uiteindelijk de twee revoluties volgden.

De familie wordt uiteindelijk na een periode van gevangenschap in 1918 vermoord.

Volgens Boele, de conservator van de tentoonstelling, is het bijzonder dat er zoveel spullen bewaard zijn gebleven, aangezien het Winterpaleis waarin het gezin woonde behoorlijk overhoop was gehaald. "Blijkbaar hadden de soldaten toch nog zoveel respect voor de tsaren dat ze niet zomaar alles mee durfden te nemen."

Het programma voor de namiddag zullen samen met de deelnemers vastleggen.

Datum : zondag 5 maart of zondag 26 maart
Prijs : 40 EUR (vervoer). De inkom van de tentoonstelling (17.5 EUR) en de overige uitgaven worden ter plaatse betaald.


Interesse om mee te gaan ?

Contacteer me zo snel mogelijk via mail of telefonisch (053/66.10.43 of 0477/688.760). 


Heb je vrienden of familie die geïnteresseerd zijn om onze nieuwsbrief te ontvangen ?

Stuur hen deze mail door en vraag hen om in te schrijven via de knop hieronder.

test


Frank De Saedeleer
Steenweg 651
9470 Denderleeuw

Tel : 053/66.10.43
GSM : 0477/688.760
e-mail : frank_de_saedeleer@skynet.be 

BTW nr  :  BE0848039821
Rek.nr   :  BE88001677842241
lic. Garantiefonds : 9030