Klik hier om deze email in uw browser te lezen

Nieuwsbrief

2 februari 2018

Beste vrienden,

We zijn net terug van onze reis naar Gran Canaria, waar we alweer konden genieten van het goede weer, een prachtige natuur, vele culturele bezienswaardigheden, een goed hotel en een aangename groep. Binnenkort laten we wel eens ons foto-album zien.

De trouwe klanten weten het ondertussen : wij plannen onze reizen een jaar van tevoren. Hieronder vinden jullie dan ook een aanbieding voor een eerste 'winterbestemming' voor volgend jaar. We gaan opnieuw naar Lanzarote, het eiland waar we 3 jaar geleden onze verkenningstocht van de Canarische Eilanden begonnen. Het programma vind je in de bijlage van deze mail.

We gaan volgende week ook nog eens naar de film. Met 'La La Land' kiezen we voor de gedoodverfde favoriet voor de Oscars.

Wil je meegaan, laat me dan zo snel mogelijk iets weten.

Met vriendelijke groeten.

Frank


Film 'La La Land'

Toen "La la land" eind augustus in wereldpremière ging op het Filmfestival van Venetië, gebeurde er iets wat zelden plaatsvindt in cinema’s, bevolkt door cynische filmjournalisten: tijdens de mooiste momenten weerklonken er heuse ovaties vanuit de zaal.

"La la land" werd meteen uitgeroepen tot geheide Oscarkandidaat. Vanaf november begon de film prijzen te winnen van journalistenverenigingen in de VS en nu is er dus de absolute triomf op de Golden Globes.

In de categorie Musical/Komedie won "La la land" de Globes voor Beste Film, Acteur en Actrice, en er waren ook prijzen voor de regie, het scenario, de score en de song. Het is de eerste keer in de 74-jarige geschiedenis van de Golden Globes dat een film zeven beeldjes krijgt toegeschoven.

Sprankelende en ontroerende film

Daar valt inderdaad weinig op af te dingen. "La la land" is een heerlijke film, even sprankelend als ontroerend. Een musical die zelfs in de smaak zal vallen bij mensen die beweren niet van musicals te houden.

De film is het geesteskind van de over-getalenteerde Damien Chazelle, de regisseur die twee jaar geleden al wist te verbluffen met "Whiplash", die film over een getormenteerde jazz-drummer. Chazelle is zelf een begenadigd muzikant en weet als geen ander hoe hij muziek kan verweven in de narratieve structuur van zijn scenario’s.

Een verhaal over jonge dromers

"La la land", als titel, is een verwijzing naar Los Angeles, hoe jonge mensen daar hun artistieke dromen komen najagen, en niet noodzakelijk meteen succes vinden in het wispelturige Hollywood.

Emma Stone speelt een ambitieuze actrice die de eindjes aan mekaar knoopt in een koffiebar. Ryan Gosling vertolkt een jazzpianist die initieel weigert commerciële compromissen te sluiten, maar vernederende opdrachten moet aannemen om zijn huur te kunnen betalen.

Ze worden verliefd en merken dat de weg naar de Grote Doorbraak bezaaid is met valkuilen—ook de romantiek zal daar onder te lijden hebben.

"La la land" verliest zich nooit in gratuite dromerigheid

Wanneer Gosling en Stone het op een zingen en dansen zetten, doen ze dat met aanstekelijke overgave. De beelden refereren dan naar klassieke Hollywood-musicals, à la Fred Astaire en Ginger Rogers.

Maar wat zo knap is: de film blijft altijd een heel modern, concreet liefdesverhaal. "La la land" verliest zich nooit in gratuite dromerigheid.

Wanneer Emma Stone op het eind haar moeilijke klim naar een eerste filmrol bij mekaar zingt, kruipt haar vertolking daarvan recht in het hart. Zoals de actrice het in haar speech bij de Globes verwoordde: “Dit is een film voor dromers. Hoop en creativiteit zijn twee van de belangrijkste dingen ter wereld en dààr gaat deze film over.”


Datum : Maandag 6 februari of dinsdag 7 februari
Plaats : Kinepolis Brussel
Prijs : 15 EUR (vervoer, begeleiding, parking & ticket).


Interesse om mee te gaan ?

Contacteer me zo snel mogelijk via mail of telefonisch (053/66.10.43 of 0477/688.760). 


Heb je vrienden of familie die geïnteresseerd zijn om onze nieuwsbrief te ontvangen ?

Stuur hen deze mail door en vraag hen om in te schrijven via de knop hieronder.

test


Frank De Saedeleer
Steenweg 651
9470 Denderleeuw

Tel : 053/66.10.43
GSM : 0477/688.760
e-mail : frank_de_saedeleer@skynet.be 

BTW nr  :  BE0848039821
Rek.nr   :  BE88001677842241
lic. Garantiefonds : 9030