Klik hier om deze email in uw browser te lezen

Nieuwsbrief

22 november 2016

Beste vrienden,

Vorig jaar bezochten we in Leiden een tentoonstelling over Carthago. Momenteel loopt daar een tentoonstelling over de 'Koninginnen van de Nijl'. Leiden is op zichzelf al een mooie stad, waar je heerlijk kan ronddolen. Voor ons een voldoende reden om een uitstap te plannen.

Voor het bezoek aan de tentoonstelling over Mesopotamië in het Louvre-Lens is er nog één plaatsje vrij op donderdag 19 januari.

We zetten ook nog een 'fantastische' film op het programma : 'Fantastic Beasts and where to find them', naar een verhaal van J.K. Rowling en met Eddie Redmayne, die we nog kennen van zijn schitterende rol in 'The Danish girl'.

De meesten onder jullie weten dat ik ook voorzitter ben van de Davidsfondsafdeling in Denderleeuw. Ik maak dan ook graag wat publiciteit voor de kaas- en wijnavond op vrijdag 2 december. Ook voor de VIP-trippers een mooie gelegenheid om even terug te blikken op de voorbije uitstappen.

Heb je interesse, wacht dan niet te lang. Zoals jullie ondertussen wel weten is het aantal plaatsen beperkt.

Wil je inschrijven of heb je vragen,  dan mag je me steeds contacteren (053/66.10.43 of via mail).

Met vriendelijke groeten.

Frank

PS. Binnenkort gaat iedereen weer op zoek naar cadeautjes. Koop je ook online, via één van onderstaande webwinkels ? Doe het dan bij voorkeur via mijn website

www.wandelenlangskusten.eu/Winkelen.php 

  • Shoppen : bol.com, Coolblue, AS Adventure

  • Een kamer boeken  : booking.com, hotels.com

  • Een weekendje weg : Travelbird, Holidaylines, Center Parcs, WeekendeskTentoonstelling 'Koninginnen van de Nijl'

In het Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden loopt momenteel een tentoonstelling over de Koninginnen van de Nijl.

Koninginnen van de Nijl vertelt het bijzondere verhaal van de vrouwen van de Egyptische farao's. U ziet ruim driehonderdvijftig topstukken, zoals zeldzame beelden, prachtige juwelen, luxe gebruiksvoorwerpen en unieke objecten uit de graftombe van de beroemde koningin Nefertari, waaronder het deksel van haar sarcofaag. Het grootste deel van de voorwerpen komt uit de collectie van het Museo Egizio in Turijn, het op één na grootste Egyptische museum ter wereld.

We bezoeken de tentoonstelling in de voormiddag. Na de middag plannen we een wandeling in Leiden. Voor wie eerder al in Leiden geweest is, kunnen we eventueel ook nog een alternatieve activiteit voor de namiddag zoeken. Suggesties zijn altijd welkom.

Datum : zaterdag 11 of 18 februari 2017
Prijs : 35 EUR (vervoer).
De toegangsprijs voor de tentoonstelling bedraagt 12 EUR (gratis voor wie een museumkaart heeft).


Film 'Fantastic Beasts and where to find them'

De Harry Potter-films hebben we aan ons laten voorbijgaan, maar deze 'fantasy'-film, gebaseerd op een verhaal van J.K. Rowling willen we toch eens gaan bekijken.

In 1926 heeft Newt Scamander zijn wereldwijde excursie voor het vinden en vastleggen van een bijzondere collectie fabeldieren net afgerond. Wat een simpele tussenstop in New York had moeten worden, loopt volledig uit de hand door een Niemagie (Amerikaans voor Dreuzel) genaamd Jacob, een magische koffer en het ontsnappen van een aantal van Newt’s fabeldieren, die wel eens problemen zouden kunnen veroorzaken voor zowel de tovenaars- als de Dreuzelwereld.

Datum : Maandag 5 december
Plaats : Kinepolis Brussel
Prijs : 15 EUR (vervoer, begeleiding, parking & ticket).


Kaas- en wijnavond Davidsfonds

Al bijna 40 jaar organiseert het Davidsfonds een kaas- en wijnavond. Je ontmoet of maakt er vrienden in een ontspannen sfeer, met een natje en een droogje.

De avond verloopt als volgt.

  1. Je wordt verwacht tussen 19 uur en 20.30 uur. De vroege vogels kunnen onmiddellijk aanschuiven aan het kaasbuffet, maar ook als je wat later komt, heb je nog de tijd om rustig te genieten van het buffet.
  2. Het kaasbuffet wordt in twee gangen geserveerd van 19 uur tot 22 uur. Wie geen kaas lust, kan kiezen voor een vleesschotel. Om praktische redenen kunnen we die echter niet serveren in buffetvorm.
  3. Koffie wordt aangeboden van 21 tot 23 uur.
  4. Als uitsmijter bieden we een Irish Coffee aan.

De prijs voor deelname bedraagt 20 EUR per persoon.

Deze avond heeft plaats op vrijdagavond 2 december in de refter van het IKSO, in de Lindestraat te Denderleeuw (vlakbij de Tacos).


Interesse om mee te gaan ?

Contacteer me zo snel mogelijk via mail of telefonisch (053/66.10.43 of 0477/688.760). 


Heb je vrienden of familie die geïnteresseerd zijn om onze nieuwsbrief te ontvangen ?

Stuur hen deze mail door en vraag hen om in te schrijven via de knop hieronder.

test


Frank De Saedeleer
Steenweg 651
9470 Denderleeuw

Tel : 053/66.10.43
GSM : 0477/688.760
e-mail : frank_de_saedeleer@skynet.be 

BTW nr  :  BE0848039821
Rek.nr   :  BE88001677842241
lic. Garantiefonds : 9030