Klik hier om deze email in uw browser te lezen

Nieuwsbrief

28 juli 2016

Beste vrienden,

In het midden van de vakantie heb ik een mooie aanbieding voor de snelle beslissers : een uitstapje naar Antwerpen met een 'bijna gratis' bezoek aan het Rubenshuis en het museum Mayer Van den Bergh.

Er zijn ook nog enkele vrije plaatsen voor volgende uitstappen :

 • Rotterdam op zaterdag 27 augustus
 • Wuppertal (bezoek tentoonstelling Degas & Rodin) op zaterdag 12 november
 • Weekend Wuppertal - Dusseldorf op zaterdag 26 en zondag 27 november

Onze uitstap naar Thuin viel bij de deelnemers zeer goed in de smaak. Volgend jaar zetten we deze zeker nog eens op het programma !

Wil je inschrijven of heb je vragen,  dan mag je me steeds contacteren (053/66.10.43 of via mail).

Met vriendelijke groeten.

Frank


Antwerpen

Donderdag 8 september

We brengen een bezoek aan het Rubenshuis en het Museum Mayer van den Bergh (waar de Dulle Griet, een bekend schilderij van Pieter Breughel te bezichtigen is). Ik heb enkele bonnen voor een gratis inkom verzameld uit de Standaard van enkele weken geleden. Wie er snel bij is, kan daar mee van profiteren. Heb je zelf een bon, dan breng je die natuurlijk best mee.

Verder is er in Antwerpen wel altijd iets te beleven. We beslissen daarover op de dag zelf in functie van de interesse van de deelnemers.

Datum : Donderdag 8 september
Prijs : 24 EUR (vervoer, begeleiding en parking).


Rotterdam

zaterdag 27 augustus

In de Kunsthal Rotterdam loopt deze zomer een groot retrospectief van de wereldberoemde Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero (1932). Geselecteerd uit Botero’s eigen collectie laat de tentoonstelling een overzicht zien van de door hemzelf meest geliefde schilderijen uit zijn omvangrijke oeuvre. ‘Botero: Celebrate Life!’ brengt bijna honderd schilderijen, tekeningen en pastels en een enkel beeldhouwwerk bij elkaar, met als blikvanger een enorme ‘Caballo’, Botero’s bekende beeldhouwwerk van een paard.

Te zien zijn schilderijen van het op zijn jeugdherinneringen geďnspireerde leven in Latijns-Amerika en reproducties van klassieke meesters in de herkenbare Botero stijl. Ook stierenvechten en het circus zijn thema’s die in de werken aan bod komen. De kunst van Botero staat letterlijk bol van het Latijns Amerikaanse leven. De reusachtige, opgeblazen lichamen en voorwerpen lijken ondanks hun omvang gewichtloos en daardoor soms zelfs te zweven. Dit volume is een vast onderdeel van Botero’s werk en geeft zijn kunst iets overdadigs, met nu eens een komisch en dan weer een ontroerend effect. Bijzonder is de serie van vrouwelijke Santa’s, geďnspireerd op de iconische beelden van vrouwelijke heiligen. Botero verbeeldt hen als wereldse heldinnen, met betekenisvolle accessoires zoals een bijbel of kaars, waarbij hun aureool in verrassend contrast staat met de kledij en lichaamshouding.

Meer info over Botero

 

In combinatie met de tentoonstelling kan je kiezen tussen het museum Boymans-Van Beuningen of een bezoek aan de Euromast. Als er nog tijd overblijft, brengen we een bezoekje aan Hellevoetsluis, waar Piet Hein in 1629 met zijn Zilvervloot aan wal kwam.

Datum : Zaterdag 27 augustus of 3 september
Prijs : 32 EUR (vervoer, begeleiding en parking).


Wuppertal - Tentoonstelling Degas & Rodin

In het Von der Heydt-museum in Wuppertal loopt vanaf 25 oktober een tentoonstelling over Degas en Rodin, twee impressionisten die heel wat raakvlakken vertonen. Rodin is vooral bekend als beeldhouwer (de Denker, de Burgers van Calais, ...). Degas kennen we vooral als schilder (balletdanseressen, paardenrennen, ...) maar hij maakte ook heel wat beeldhouwwerken.

Ze kenden en waardeerden elkaar. Ze benijdden en bewonderden elkaar. De één zei over de ander: “Hij is de grootste”. Hun kunstwerken waren gratie en beweging, lichaam, ruimte en tijd. Zij portretteerden de armen en de rijken, waren gefascineerd door paarden, door vrouwen en door de fotografie. Ze zorgden voor schandalen. Ze waren outsiders en rebellen – en ze waren genieën. In hun wedloop naar de moderne kunst gooiden ze alle regels en normen overboord; ze waren wegbereiders, uitvinders van het nieuwe. Aanvankelijk bespot, werden ze uiteindelijk toch zeer bewonderd. Ze stierven allebei in hetzelfde jaar, 1917 – kort na elkaar. Zonder hen zou de moderne kunst niet hebben bestaan. De tentoonstelling maakt duidelijk hoe beiden alles in het werk stelden om een nieuwe kunst tot stand te brengen.

 

We bezoeken de tentoonstelling in het museum en maken aansluitend een stadswandeling in Wuppertal, waar nog vele Jugendstil gebouwen te bewonderen zijn. Misschien maken we ook een ritje in de 'zweeftrein' die door het centrum loopt.

 

Datum : zaterdag 12 november 2016
Prijs : 40 EUR (vervoer en begeleiding)

Weekend Wuppertal - Düsseldorf

We combineren het bezoek aan de tentoonstelling Degas - Rodin in Wuppertal met een bezoek aan Düsseldorf. Deze stad aan de oevers van de Rijn is minder bekend dan de meer zuidelijk gelegen Rijnsteden (Keulen, Bonn, Koblenz) maar heeft toch heel wat te bieden :

 • In de Altstadt liggen tientallen bezienswaardigheden, samengepakt op één km².
 • Het museum K20 heeft een ruime collectie van kunstenaars uit de 20ste eeuw, met onder meer werken van Pablo Picasso, Henri Matisse en Piet Mondriaan en circa 100 tekeningen en schilderijen van Paul Klee. De naoorlogse Amerikaanse kunst, inclusief de popart, wordt vertegenwoordigd door werken van onder meer Jackson Pollock, Frank Stella, Robert Rauschenberg, Jasper Johns en Andy Warhol.
 • Liefhebbers van moderne architectuur komen aan hun trekken in de Medienhafen, het voormalige havenkwartier, waar vele moderne gebouwen zijn opgetrokken. Vanop de Rheinturm kan je er genieten van een panoramisch uitzicht ( hoogte van 172 meter).
 • Luxueuse shoppingstraten, 5 brouwerijen met de "langste toog ter wereld" en een befaamde kerstmarkt.

Voor een bezoek van één dag maken we, in functie van de interesse van de deelnemers, uiteraard een keuze uit bovenstaande mogelijkheden.

Datum : zaterdag 26 en zondag 27 november 2016
Prijs : 150 EUR (kamer en ontbijt, vervoer en begeleiding). Voor een éénpersoonskamer is er een supplement van 40 EUR.Interesse om mee te gaan ?

Contacteer me zo snel mogelijk via mail of telefonisch (053/66.10.43 of 0477/688.760). 


Heb je vrienden of familie die geïnteresseerd zijn om onze nieuwsbrief te ontvangen ?

Stuur hen deze mail door en vraag hen om in te schrijven via de knop hieronder.

test

 


Frank De Saedeleer
Steenweg 651
9470 Denderleeuw

Tel : 053/66.10.43
GSM : 0477/688.760
e-mail : frank_de_saedeleer@skynet.be 

BTW nr  :  BE0848039821
Rek.nr   :  BE88001677842241
lic. Garantiefonds : 9030


Om jullie te helpen om mijn winkel-link te onthouden voeg ik hem graag nog eens toe !

www.wandelenlangskusten.eu/Winkelen.php 

 • Een kamer boeken  : booking.com, hotels.com
 • Wandelreizen : SNP, Djoser
 • Vliegtickets : SN Airlines, Lufthansa, Connections
 • Een weekendje weg : Travelbird, Holidaylines, Center Parcs, Weekendesk
 • Shoppen : bol.com, Coolblue, AS Adventure