Klik hier om deze email in uw browser te lezen

Nieuwsbrief

3 september 2018

Beste vrienden,

we hebben alweer een nieuwe aanbieding en nog een paar vrije plaatsen :

  • Een uitstap naar Leiden voor een bezoek aan de tentoonstelling 'De Goden van Egypte' in het Rijksmuseum voor oudheden.

  • Voor de uitstap naar Amsterdam (theater Tuschinski en / of tentoonstelling 'Classic Beauties' in de Hermitage in Amsterdam) op zondag 18 november zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

  • Onze reis naar Normandië werd vastgelegd van 19 tot 27 juli 2019. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

  • Wie nog interesse heeft in de uitstappen Vlaamse Velden (Zillebeke / Zonnebeke) of Tongeren (Stonehenge) mag dat laten weten. We kunnen nog steeds een nieuwe datum inlassen.

* * * * * * * * * *

Ben je geïnteresseerd in één van onze aanbiedingen ? Laat het ons dan snel weten.

Mocht de datum niet passen of heb je nog andere suggesties, laat het ons dan ook weten. Wij passen ons makkelijk aan.

Met vriendelijke groeten

Frank


Leiden

Goden van Egypte

In het rijksmuseum voor Oudheden in Leiden hebben we de voorbije jaren al verschillende tentoonstellingen bezocht.

Met de grote tentoonstelling Goden van Egypte brengt het Rijksmuseum van Oudheden ook dit najaar vele topstukken naar Nederland. Meer dan vijfhonderd voorwerpen uit binnen- en buitenlandse musea brengen de Egyptische godenwereld tot leven en laten zien hoe groot de invloed van de goden op het leven van de oude Egyptenaren was. U ziet onder andere imposante beelden van goden en godinnen, magische papyri, gouden sieraden en rijk beschilderde mummiekisten. Nooit eerder was een tentoonstelling van deze grote omvang geheel gewijd aan het oud-Egyptische godenrijk.

Periode : zaterdag 10 november 2018
Prijs : 40 EUR voor het vervoer.


Reis Normandië

19 - 27 juli 2019

Normandië is een bestemming die tot de verbeelding spreekt. We bezoeken niet alleen de klassieke hoogtepunten (Honfleur, de landingsstranden, Bayeux) maar ook het minder bekende schiereiland Cotentin (Sainte-Mère-Eglise, Cherbourg). Afsluiten doen we dan weer met een hoogtepunt : de Mont Saint-Michel.

Er zijn maar enkele plaatsen meer beschikbaar. Snel zijn is dus de boodschap.

Klik hier voor een volledige beschrijving van de reis.


Amsterdam

Zondag 18 november

We hebben volgend mogelijkheden, maar voor wie slechts één van beide kiest, kunnen we uiteraard een alternatieve wandeling in Amsterdam uitwerken.

  • De tentoonstelling 'Classic Beauties' in de Hermitage in Amsterdam, een relatief kleine, maar zeer fijne tentoonstelling over de 'klassieke' kunst in de 18de eeuw.

  • Bezoek aan het theather Tuschinski, een cinema uit het begin van de 20ste eeuw waar 3 kunststijlen (Art Nouveau, Art Déco en de Hollandse stijl) in verwerkt zijn.

Datm : 18 november 2018
Prijs : 42 EUR (vervoer en begeleiding).  De overige onkosten worden ter plaatse betaald.


Vlaamse Velden revisited

Bij ons eerste bezoek aan de Vlaamse Velden maakten we een tocht langs een twaalftal begraafplaatsen en andere oorlogsmonumenten. Deze keer gaan we wat dieper in op twee bezienswaardigheden :

  • het ComingWorldRememberMe project in het Provinciaal 'De Palingbeek' te Zillebeke. Daar werden 600.000 beeldjes opgesteld, één voor elk slachtoffer dat viel op Belgische bodem. Centraal staat een groot kunstwerk van Koen Vanmechelen. In het park loopt ook een poëziepad.      

  • Het Memorial Museum Passendaele herdenkt de Slag van Passendaele. Het is eveneens gelegen in een mooi landschapspark, waarin tal van mooie kunstwerken staan.


Datum : op aanvraag
Prijs : 32 EUR (vervoer en begeleiding).  De overige onkosten worden ter plaatse betaald.

Mocht er interesse zijn voor onze klassieke rondrit door de Vlaamse Velden (12 stops incl. de Last Post) dan kunnen we dat nog steeds aanbieden.


Tongeren revisited

Stonehenge

In het Gallo-Romeins Museum bezoeken we de tentoonstelling. We bezoeken de tentoonstelling 'Stonehenge' over een bouwwerk dat één van de grootste mysteries uit de menselijke geschiedenis voorstelt.

In de namiddag kan je kiezen tussen een bezoek aan de vaste collectie van het museum (2000 authentieke objecten van de prehistorie tot het einde van de Romeinse tijd), een bezoek aan de schatkamer van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek of een bezoek aan de nieuwe archeologische site, het Teseum, waar eeuwenoude stenen een 2000 jaar oud verhaal over de stad vertellen.

Als het weer meezit, kunnen we eventueel ook een wandeling maken in de stad of in de omgeving, met o.a. de Romeinse Tempel.

Datum : op aanvraag
Prijs : 32 EUR (vervoer en begeleiding).  De overige onkosten worden ter plaatse betaald.


Interesse om mee te gaan ?

Contacteer me zo snel mogelijk via mail of telefonisch (053/66.10.43 of 0477/688.760). 

Nog te vroeg om te beslissen ?

Voor onze daguitstappen moet je pas 1 maand voor de uitstap betalen.
Komt er iet tussen, dan kan je tot dan zonder kosten afmelden.Heb je vrienden of familie die geïnteresseerd zijn om onze nieuwsbrief te ontvangen ?

Stuur hen deze mail door en vraag hen om in te schrijven via de knop hieronder.

test


Frank De Saedeleer
Steenweg 651
9470 Denderleeuw

Tel : 053/66.10.43
GSM : 0477/688.760
e-mail : frank_de_saedeleer@skynet.be 

BTW nr  :  BE0848039821
Rek.nr   :  BE88001677842241
lic. Garantiefonds : 9030

 

Wil je onze nieuwsbrief niet meer ontvangen, stuur me dan gewoon een mail