Klik hier om deze email in uw browser te lezen

Nieuwsbrief

27 februari 2018

Beste vrienden,

Hier zijn we weer met enkele nieuwe aanbiedingen.

 • Film : 'The Florida Project'. Door onze reizen naar Florida, zijn we "in the mood". We laten ons leiden door een trailer die we bij één van onze vorige films te zien kregen, zeker als die bevestigd wordt door onderstaande quote in De Standaard. (klik op de link voor de volledige recensie).

  “Schreeuw het van de daken: ‘The Florida project’ is een pracht van een film over kinderen in de marge van de American dream. Een sprookje van bittere werkelijkheid, tot je hart breekt.”

  Datum : maandag 5 maart

 • Vijf jaar geleden, in 2014, was het onze 'Top of the bill' : de uitstappen naar de Vlaamse Velden.

  We zijn nu 2018 en voor wie er destijds niet bij was, zetten we deze klassieker nog eens op het programma.

  Datum : donderdag 7 juni

Van enkele van onze voorbije uitstappen kan je nu ook onze foto's bekijken :

 • De uitstap naar Keulen, met een bezoek aan de tentoonstelling over het werk van James Rosenquist, één van de grote namen van Pop-art, was een meevaller : een indrukwekkende ontmoeting met een voor mij onbekende kunstenaar !

 • Twee uitstappen naar Parijs, met de tentoonstelling van Gauguin, het Musée Louis Vuitton, het museum Marmottan en wandeling overdag en 's avonds langs bekende en minder bekende hoekjes in de Lichtstad.

 • Een kleine selectie van foto's van de reis naar Florida.

* * * * * * * * * * *

Voor ons driedaags bezoek aan Amsterdam, De Veluwe en Utrecht van 11 tot 13 juli is het nog mogelijk om in te schrijven.

* * * * * * * * * * *

Hieronder vinden jullie alle informatie over deze uitstappen.

Wacht niet te lang om in te schrijven, het aantal plaatsen is beperkt.

Met vriendelijke groeten.

Frank


Vlaamse Velden

Donderdag 7 juni 2018

Tijdens deze uitstap rijden we langs de frontlijn tussen Diksmuide en Ieper.  We houden halt op een aantal bekende en minder bekende oorlogskerkhoven en –monumenten en sluiten de dag af met de Last Post aan de Menenpoort in Ieper.

Enkele van onze stopplaatsen :

 • Het Duitse kerkhof van Vladslo, bekend van het Treurend Ouderpaar van Käthe Kollwitz,
 • Het museum "Aan de Ijzer" en de Dodengang in Diksmuide
 • Het Duits kerkhof in Langemark
 • De Britse begraafplaats, Tyne Cot Cemetery, in Passendale
 • Het Bedford House Cemetery in Zillebeke
 • Hill 60, een heuvel in de buurt van Zillebeke waar hevig slag werd geleverd. 
 • Het Lone Tree Cemetery in Wijtschate
 • Het Franse monument 'De Engel' en l'Ossuaire op de Kemmelberg
 • Last Post in Ieper

Prijs : 32 EUR (vervoer en begeleiding).  
Datum : donderdag 7 juni


Film : The Florida Project

De naam Sean Baker zegt u misschien niet veel, maar hier zal snel verandering in komen. Zijn vorige film ‘Tangerine’, over een transgender prostituée, filmde hij met op een micro-budget, enkel uitgerust met Iphones. Het resultaat was niet enkel verrassend visueel spectaculair, maar het maakte hem meteen tot één van de interessantste humanistische filmmakers van het moment. Voor ‘The Florida Project’ castte hij, buiten Willem Dafoe, geen ‘echte’ acteurs. Toeval of niet, zijn twee hoofdpersonages zijn opnieuw zo innemend, dat we enkel kunnen concluderen dat Baker een geweldig talent voor talent heeft.

In de periferie van Disney-world ligt een wereld vol tourist traps en goedkope motels. In één van deze motels, the Magic Castle, wonen de 6-jarige Moonee en haar 22-jarige moeder Halley, die er niet in slaagt om de vaste kosten te dragen. Haar tekort aan geld en fatsoen compenseert ze met bakken charisma. Ze neemt haar jonge dochter op sleeptouw en is, ondanks heel toegewijd en liefdevol, een schrijnend voorbeeld van slecht ouderschap. We volgen het duo en hun gezelschap binnen hun leefwereld. We beleven de armoede door de ogen van het kind. Het resultaat is caleidoscopische poëzie, waarin je hart samensmelt met dat van de protagonisten, getriggerd door de meest basale emoties. Het voelt bijna aan als een privilege om voor even deel uit te maken van hun leven.

Sean Baker - USA - 2017 - 111 min. 
met Willem Dafoe, Brooklynn Prince, Valeria Cotto, Bria Vinaite, Macon Blair,…

Datum : Maandag 5 maart in Studio Skoop in Gent
Prijs : 15 EUR (vervoer + film)


Reis

Amsterdam - De Veluwe - Utrecht

Op de eerste dag rijden we naar Amsterdam, waar we in de Hermitage een bezoek brengen aan de tentoonstelling

'Classic beauties'

Het menselijk lichaam heeft kunstenaars door de eeuwen heen gefascineerd. In het midden van de achttiende eeuw kreeg dit onderwerp in de kunst een nieuwe dimensie door spectaculaire opgravingen in Italië. Onder meer Canova, Thorvaldsen, Mengs, Kauffman en Batoni streefden naar de ultieme perfectie: nóg beter dan het (esthetische) ideaal van de Grieken en Romeinen. Veel kunstenaars en welgestelde jongeren gingen naar Italië om de bronnen van inspiratie op te zoeken. In de tentoonstelling maakt de bezoeker eenzelfde Grand Tour langs de beste voorbeelden van deze neoclassicistische kunst, uit de collectie van de Hermitage. 

Aansluitend aan het bezoek kunnen we ook nog een wandeling maken in hartje Amsterdam, waar steeds wel iets te beleven valt.

De Hoge Veluwe

In het Nationaal Park de Hoge Veluwe kan je naar hartelust wandelen en fietsen. Ga je liever een museum bezoeken, dan kan het Kröller-Müllermuseum, met zijn rijke collectie van Vincent Van Gogh, je zeker bekoren en het Jachthuis is zeker ook de moeite (maar slechts beperkt geopend).

Utrecht

Utrecht is opmerkelijk compact en overzichtelijk. Musea, winkels en horeca liggen centraal en de middeleeuwse binnenstad leent zich uitstekend om al wandelend te ontdekken. We nemen een kijkje in het Museumkwartier en wandelen langs de mooiste en gezelligste plekjes van de stad, lopen (of varen) langs de grachten en zijn vele werfkelders, ...


We overnachten 2x in een drie-sterrenhotel in de buurt van de Hoge Veluwe.

Datum : woensdag 11 tot vrijdag 13 juli 2018

Prijs :  270 EUR voor vervoer, begeleiding en hotel (kamer en ontbijt op basis van een 2-persoonskamer, 1x 3-gangendiner).  De meerprijs voor een éénpersoonskamer bedraagt 50 EUR. De overige onkosten worden ter plaatse betaald.


Interesse om mee te gaan ?

Contacteer me zo snel mogelijk via mail of telefonisch (053/66.10.43 of 0477/688.760). 


Heb je vrienden of familie die geïnteresseerd zijn om onze nieuwsbrief te ontvangen ?

Stuur hen deze mail door en vraag hen om in te schrijven via de knop hieronder.

test


Frank De Saedeleer
Steenweg 651
9470 Denderleeuw

Tel : 053/66.10.43
GSM : 0477/688.760
e-mail : frank_de_saedeleer@skynet.be 

BTW nr  :  BE0848039821
Rek.nr   :  BE88001677842241
lic. Garantiefonds : 9030

 
la