Klik hier om deze email in uw browser te lezen

Nieuwsbrief

19 oktober 2017

Beste vrienden,

Sedert onze vorige nieuwsbrief heb ik alweer twee mooie reizen achter de rug.

 • in Portugal konden we genieten van het mooie weer (25 à 30°C), de schitterende kusten, kleine dorpjes en het lekkere eten. Klik hier om foto-album te bekijken.

  Voor volgend jaar komt er in oktober allicht een nieuwe reis naar Portugal. We zijn er nog lang niet uitgekeken op al het moois.

 • Ook in Champagne hadden we de weergoden mee. De Champagne is nog steeds heerlijk en de landschappen waren schitterend door de mooie herfstkleuren en de stralende zon. Klik hier voor enkele impressies.

  Hier gaan we niet wachten tot volgend jaar. Een volgend bezoek is al gepland op 8 en 9 november. Wie nog mee wil, kan zich nog inschrijven. Meer info hieronder.

  We hebben misschien nog wat plaats in de bagageruimte van de wagen. Voor wie niet mee kan, hebben we daarom nog een aanbieding om champagne te bestellen bij enkele van de champagne-producenten die we bezoeken.

Voor Denemarken (zie hieronder) is er reeds een eerste reis gepland. Er zijn al voldoende kandidaten voor een tweede reis. De datum daarvoor ligt nog niet vast. Wil je nog mee ? Laat het me dan zo snel mogelijk weten.

In de tweede helft van 2018 loopt in de Hermitage in Amsterdam de tentoonstelling 'Classic Beauties', met topwerken uit de Hermitage in Sint-Petersburg. Een mooie gelegenheid om nog eens naar Amsterdam te gaan. We zullen voor het bezoek aan deze tentoonstelling verschillende mogelijkheden bieden : een dagtrip of een meerdaagse, waarbij we na het bezoek aan de tentoonstelling doorrijden naar de Veluwe.

Met vriendelijke groeten.

Frank


Weekendje 'Champagne'
8 - 9 november

Uitgetest en goed bevonden !

Een uitstap naar de Champagnestreek is zowat een klassieker en steeds een ideale gelegenheid om de wijnkelder wat aan te vullen. We maken er een rustige, gezellige uitstap van. Onderstaand programma is enkel indicatief en kan aangepast worden aan de wensen van de deelnemers.   

Programma

 • Op dag 1 starten we met een proeverij in Chamery. Vervolgens rijden we door het Parc Regional des Montagnes de Reims met mogelijk een stop aan de Phare de Verzy, waar een mooi champagne-museum staat (interessant mocht het weer minder goed zijn).  We sluiten af in Chalons en Champagne, met een wandeling in de binnenstad en een bezoek aan de kathedraal.

 • Op dag 2 starten we met een proeverij in Oger. Vervolgens rijden we naar Epernay, waar we eventueel een bezoek kunnen brengen aan één van de grote champagnehuizen. We doorkruisen vervolgens opnieuw het Parc Regional, richting Reims met stops in Hautvillers (het dorpje waar Dom Perignon begraven is), in Mutigny (prachtig uitzicht vanaf het Engels kerkje) waar we eventueel nog een wandeling kunnen maken.

We verblijven in Le Clos de Mutigny in Chaussée sur Marne, waar we 's avonds ook kunnen genieten van een champagne-aperitief en het 'Menu des délices', een lekker driegangenmenu.

De prijs voor deze uitstap bedraagt 190 EUR per persoon op basis van een tweepersoonskamer (Vervoer, begeleiding, 1 overnachting met ontbijt en 3-gangendiner). De meerprijs voor een éénpersoonskamer bedraagt 30 EUR

Ben je geïnteresseerd om mee te gaan ? Bel dan zo snel mogelijk naar Frank De Saedeleer (053/66.10.43) of stuur een mailtje.

Champagne bestellen

Bij ons vorige bezoek hebben we bij volgende producenten geproefd. We geven hier enkel de wijnen die ons het meest bevielen :

 • Champagne de la Renaissance (wijnhuis Nelly Dhont in Oger)
  • Fleuron Brut (19 EUR), een assemblage van (meestal) 2 wijnjaren met enkel chardonnay-druiven van verschillende wijngaarden in Oger, in een fles versierd met een mooi bloemenmotief.
  • Brut Plus (20 EUR), een assemblage met enkel chardonnay-druiven van wijngaarden in Oger en Mesnil-sur-Oger
  • Rosé des Blancs (18 EUR), 60% Chardonnay, 35% Pinot noir d'Aÿ, 5% rode Pinot Noir d'Aÿ.

 • Fernand Lemaire (in Hautvillers)
  • Grande Réserve (17 EUR) - 80% Chardonnay, 20% Pinot Noir

 • Henri Maillart et Fils (in Chamery)
  • Brut (14.70 EUR)
  • Millésimé 2006 (18.60 EUR)

 

Je kan (per fles) bestellen tot 1 november. De bovenstaande prijzen worden verhoogd met 1 EUR als deelname in de transportkosten. Betaling bij levering.


Reis naar Denemarken

Denemarken is een vakantiebestemming die je maar zelden in de vakantiebrochures zal zien. Nochtans heeft het land, geprangd tussen de Noordzee en de Oostzee heel wat te bieden.

Denemarken heeft naast zijn vasteland (Jutland) ook een aantal eilanden. Een volledige ronde van Denemarken zou te veel tijd in beslag nemen. We beperken ons op deze reis tot het Jutland, het westelijke deel van Denemarken.

Het wordt een reis om te genieten van de natuur en de rust die Denemarken te bieden heeft. We kunnen er volop wandelen en / of fietsen, slenteren door kleine stadjes, de Deense geschiedenis ontdekken in fijne musea, genieten van wat Denemarken culinair te bieden heeft in de typische Deense Kros (kroegen).  

Meer info over deze reis vind je in de bijlage bij deze mail of op onze website.

 


Interesse om mee te gaan ?

Contacteer me zo snel mogelijk via mail of telefonisch (053/66.10.43 of 0477/688.760). 


Heb je vrienden of familie die geïnteresseerd zijn om onze nieuwsbrief te ontvangen ?

Stuur hen deze mail door en vraag hen om in te schrijven via de knop hieronder.

test


Frank De Saedeleer
Steenweg 651
9470 Denderleeuw

Tel : 053/66.10.43
GSM : 0477/688.760
e-mail : frank_de_saedeleer@skynet.be 

BTW nr  :  BE0848039821
Rek.nr   :  BE88001677842241
lic. Garantiefonds : 9030

 
la