Abdij van Valloires

De abdij van Valloires werd in de twaalfde eeuw gesticht door de cisterciënzers. Ze is gelegen in de Val d'Authie, een riviertje dat parallel loopt met de Somme en nabij Berck-sur-Mer in zee uitmondt. De oorspronkelijke abdij werd in de 17e eeuw tijdens de Honderdjarige oorlog verwoest. In de 18e eeuw werd ze opnieuw opgericht.

abdij Valloires 

Een deel van de abdij is open voor het publiek. Vooral de kerk, met een barok interieur, is de moeite waard. In de abdij zijn ook een aantal kamers voor bezoekers (B&B).

De tuinen van de abdij zijn eveneens toegankelijk voor het publiek (ingang ligt 200 meter verwijderd van de ingang van de abdij). Ze werden pas in 1989 aangelegd. Laat je niet misleiden : vanuit het kasteel zie je slechts het vlakke gedeelte van de tuinen. Voor de mooiste delen van de tuin, moet je echt wel naar binnen gaan.

Valloires Tuinen 

Valloires abdij   Valloires Tuin

Valloires  Tuinen

abdij  abdij - tuinen

Als je vanuit de abdij terug naar de kust rijdt, stop dan ook even aan de Moulin de Maintenay, een idyllisch plekje langs de Authie. Er is een eetgelegenheid, met enkele tafeltjes langs het water. Zeker stoppen !

moulin de maintenay  mainteny - Authie


We hebben onze reisgids over de Baai van de Somme uitgebreid met info over "De Somme",
van Amiens tot de monding, met een uitgebreid hoofdstuk over de "Slagvelden van de Somme".

Reisgids Somme

Reisgids Somme
4 EUR

kaart albasten Kust

Kaart Albasten Kust
11.95 EUR

reisgids opaalkust

Reisgids Opaalkust
6 EUR

reisgids Normandië

Reisgids Albasten Kust
5 EUR

reisgids Normandië

Reisgids Normandië
5 EURHelp ons door dit te delen met je vrienden !