Marquenterre


Het Natuurpark van de Marquenterre werd geopend in 1973. Het vogelreservaat maakt integraal deel uit van de natuurgebied van de Baai van de Somme.

Marquenterre kaart

Wandeling rond de Marquenterre

Je kan een wandeling maken rond het natuurpark. De lengte bedraagt 16 kilometer, waarvan toch enkele kilometers over het losse zand. De wandeling vertrekt in Saint-Quentin-en-Tourmont, op de weg die naar de zee loopt. Vanaf de parking loopt een pad naar de zee, door de duinen. Na ongeveer 3.5 km krijg je een schitterend uitzicht op de zee en het brede strand.

Je slaat linksaf en volgt de waterlijn. Onderweg zie je de palen waarop de 'bouchots' (de kleine Franse mosselen) gekweekt worden. Na een 4-tal kilometer kom je aan de baai van de Somme. Aan de overkant zie je de Vuurtoren van Le Hourdel en meer naar links Saint-Valéry-sur-Somme.

Aan de linkerkant ligt het Vogelpark van de Marquenterre. Na alweer een 4-tal kilometer sla je linksaf, opnieuw richting Saint-Quentin-en-Tourmont. Met de hulp van je kaartje hieronder, bereik je opnieuw je vertrekpunt.