Aveiro

Aveiro, ook wel het Venetië van Portugal genoemd, ligt een 50-tal kilometer ten zuiden van Porto. Het stadje ligt aan een binnenmeer en is doormidden gesneden door 3 kanalen: Canal de São Roque, Canal das Pirâmides en Canal dos Santos Mârtires.

Er zijn 2 manieren om het stadje te verkennen: te voet of per boot. Voor beide opties is het centrale ronde punt (waar je ook de dienst voor toerisme kan vinden) het ideale vertrekpunt.

Te voet kan je een bezoekje brengen aan de verschillende historische gebouwen. Bij de toeristische dienst in het centrum zijn hiervan plannetjes beschikbaar. Maar je kan je ook laten leiden door je gevoel, en gezellig kuieren door de kleine straatjes. Krijg je honger, ga dan zeker eens langs de vismarkt. De restaurants errond slaan ’s ochtends verse vis in, verser kan je hem niet op je bord krijgen!

Een andere aanrader zijn de boottochtjes over de verschillende kanalen. Je hebt keuze uit heel wat aanbieders, maar de prijs is overal 6 euro voor een tochtje van 45 minuten. Neem dus gerust de eerste de beste, en geniet van het prachtige zicht vanop het water.

Voor de dames heeft Aveiro trouwens nog iets extra in petto: een shoppingcenter. Laat je voor een bezoek aan Aveiro dus niet afschrikken door wat sporadische regenbuien!


Bestel onze reisdossiers

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Portugal echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Portugal Reisgids  Porto Reisgids

Nu kopen


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...