4 tips van Pharos Reizen voor een reis naar Noorwegen

Van alle bestemmingen die we hebben bezocht, zijn er een paar waar we vaak nog aan terugdenken. Misschien wel één van de mooiste bestemmingen hiervan is Noorwegen.' Dit Scandinavische land heeft veel te bieden voor natuurliefhebbers. Van volle groene bossen tot ijskoude gletsjers, Noorwegen is daadwerkelijk het land van de pure ongerepte natuur.

Wil jij ook dit mooie land bezoeken, dan raden wij jou aan om een rondreis door Noorwegen te maken. Op die manier kan je de verschillende facetten die dit land te bieden heeft bewonderen. Om jou alvast Scandinavisch warm te maken voor deze reis hebben wij alvast 4 tips voor een reis naar Noorwegen op een rijtje gezet.

 1. Maak een wandeling langs de Latefossen, de meest imposante waterval van Noorwegen.

  Gelegen in het zuid-westen van het land vind je de beroemdste watervallen Noorwegen: Latefossen. Deze plek bestaat namelijk uit twee verschillende watervallen met een hoogte van ruim 165 meter, die tijdens hun val naar beneden samenkomen tot één grote waterstroom.

  Hetgeen wat dit extra bijzonder maakt, is dat dit alles neerkomt vlak voor de nationale autoweg 13. Deze gaat met een prachtige stenen brug vlak over het stromende water. Als je hier met de auto overheen rijdt moet je vaak ook de ruitenwisser aanzetten, omdat het water hoog op kan spatten.

  Latefossen ligt in het Odda district. Dit bergachtige en groene gebied leent zich in de zomer uitermate goed voor lange wandeltochten door de groene natuur.

 2. Ga op autovakantie naar Noorwegen

  Er zijn verschillende manieren om een land als Noorwegen te ontdekken, maar een autovakantie is alom gezien de gemakkelijkste methode. Omdat het land zo dunbevolkt is voor zijn oppervlakte, zijn voorzieningen als openbaar vervoer anders geregeld dan bij ons. Door een autovakantie naar Noorwegen te maken kan je gemakkelijk de mooiste plekken en roadtriproutes bezoeken.

  Wist je dat het eigenlijk heel simpel is om met je eigen auto een autovakantie naar Noorwegen te maken? Je rijdt met je eigen vervoer naar het Duitse Kiel toe, om vervolgens de boot met auto en al te nemen naar Noorwegen. Vanaf hier ben je vrij om te doen wat je wilt, maar je kan natuurlijk ook een vooruit geplande reis volgen.

 3. Avontuurlijk wandelen door Jotunheimen, het huis van de Reuzen

  Misschien heb je er wel eens van gehoord in verhalen of de Noorse mythologie. Jotunheimen is zoals de lokale bevolking het noemt, het huis van de Reuzen. Dit bergachtige gebied van ongeveer 3500 vierkante meter is onder andere het huis van de hoogste berg van het land, de Galdhopiggen, die bijna 2500 meter hoog is.

  Zelfs voor Noorse standaarden is dit gebied ongerept. Het leent zich dan ook uitermate goed voor een wandelvakantie voor mensen die op zoek zijn naar een echte uitdaging. Let wel op, hier wandelen is alleen aan te raden als je zelf al substantiële ervaring hebt met dit soort tochten. Het is zeker niet iets dat een beginner zou moeten doen. Het is dan ook deze uitdaging dat vele ervaren wandelaars trekt.

 4. Doe echt iets bijzonders: met een Hurtigruten postboot het noorderlicht en de noordkaap bezoeken

  Dat wij gek zijn op de natuur dat is nu wel duidelijk geworden. Toch is er een hele speciale vorm van vakantie die je alleen in Noorwegen kan ondernemen die de Noorse natuur vanaf een nieuw perspectief brengt: een rondreis op een Hurtigruten postboot.

  Al sinds jaar en dag brengt Hurtigruten post, mensen en meer naar de afgelegen plekken van het noorden van Noorwegen. Door de jaren heen heeft zich dit ontwikkeld als een speciale vorm van toerisme, waardoor Hurtigruten tegenwoordig met maar liefst 11 speciale schepen vaart. Alhoewel deze boten nog steeds aanmeren bij alle havens op hun oude route, zijn ze tegenwoordig primair een toeristische accommodatie. Het is dan ook mogelijk om hier met vol-pension ruim 12 dagen lang mee te varen. Tijdens de tocht stop je op de 34 verschillende havens. Bij sommigen stop je overdag, bij anderen juist 's nachts. Op de terugweg zal dit op exact tegenovergestelde manier gebeuren, zodat je de kans hebt om iedere stad goed mee te maken.

  Deze route die je langs de noordkaap brengt is extra bijzonder, omdat je hier op sommige heldere winterdagen het Noorderlicht kan zien. Iedere boot is uitgerust met zowel een open als overdekt uitkijk platform. Je hoeft dus nooit bang te zijn dat je iets zult missen.

Bestel ons reisdossier

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Noorwegen echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Noorwegen Reisgids

Nu kopen


Help ons door dit te delen met je vrienden !