Nieuwsbrief
2 maart 2016


Beste,

Mijn eerste reis van het jaar zit er al op. De ontdekking van Tenerife viel zo goed in de smaak dat ik onmiddellijk het verslag heb gepubliceerd op onze website, inclusief een nieuw e-dossier.

Verder geef ik een kleine update voor Cinque Terre en een interessante link voor wie ooit al eens naar Griekenland is getrokken, er zijn hart verloren heeft of een hart heeft voor de huidige problemen van de Griekse bevolking.

Vergeet ook onze wedstrijd niet. Je kan een gratis nacht winnen met een waarde tot 100 EUR !

Tenerife : een nieuwe bestemming op onze website

In onze lijst van Canarische Eilanden ontbrak Tenerife nog steeds. Enkele jaren geleden profiteerden we van onze reis naar La Gomera om toch al eens de Teide te verkennen, maar voor het overige trok het eiland ons niet echt aan. Massa-toerisme is niet echt ons ding.

Onze verkenningstocht van 8 dagen was voldoende om alle hoeken van het eiland te bezoeken, maar op de meeste plaatsen hadden we toch wel langer willen blijven. Stadjes als La Orotava, La Laguna en Garachico hebben echt hun koloniaal karakter weten te behouden. Ook voor wandelaars zijn er voldoende mogelijkheden om een week lang te wandelen, langs rotsachtige kusten of in het vulkanische landschap van de Teide.

Ontdek onze website Tenerife

  • Onze website geeft een voorproefje met vooral veel foto's, die een beeld geven van de enorme diversiteit van het eiland.
  • In ons dossier vind je alle praktische informatie, voldoende om je ruim twee weken bezig te houden.

Ben je zelf al op Tenerife geweest ? Ga toch eens kijken. Je vindt gegarandeerd enkele onbekende toppers.

Heb je suggesties voor ons, stuur ons dan een mailtje. Wij gaan zeker nog terug !

Wat is er aan de hand in Cinque Terre ?

Een tweetal weken geleden verscheen er in de pers een artikel waarin gemeld werd dat het aantal bezoekers dat toegelaten wordt tot Cinque Terre zou beperkt worden tot 1.5 miljoen. Momenteel zijn er jaarlijks zo'n 2.5 miljoen en dat is inderdaad van het goede teveel. Sedert vorig jaar, meren er in het hoogseizoen grote cruiseschepen aan in de haven van La Spezia, waardoor grote drommen dagtoeristen naar de dorpjes trekken om er in enkele uren zoveel mogelijk te bezichtigen. Zowel in de dorpjes als op de wandelpaden wordt het daardoor onaangenaam druk.

We willen je eerst en vooral geruststellen : er zijn vooralsnog geen concrete plannen hoe dat zal gerealiseerd worden. De kans dat er dit jaar iets verandert, is bijna onbestaande, tenzij de Italianen ons voor één keer zouden verbazen op organisatorisch vlak.

Het probleem stelt zich vooral in de vakantiemaanden en op drukke weekends. Op onze website en in ons dossier, bevelen we al lang aan om Cinque Terre te vermijden in die periode. Als je toch in die periode moet gaan , vind je er een aantal tips om aan de drukte te ontsnappen.

Wat gebeurt er in Griekenland ?

Vorig jaar trokken we met een groep naar Griekenland voor een bezoek aan Athene. We maakten er kennis met Bruno Tersago, de VRT-correspondent die al vele jaren  verslag uitbrengt van de situatie in Griekenland. Hij is getrouwd met een Griekse en woont er al ruim 10 jaar.

Op zijn blog publiceert hij regelmatig korte berichtjes over wat er momenteel in Griekenland gebeurt. Je krijgt er inzicht in de problemen waarmee Griekenland te kampen heeft.

Als voorbeeldje geven we hier de link naar de blog over het ramptoerisme op Lesbos. Wil je verwittigd worden als er een nieuw berichtje gepost wordt, abonneer je dan op zijn blog.

Boek via onze site en win een gratis nacht

Gebruik je booking.com ? Wij delen een stuk van onze commissie met de bezoekers van onze website.

Kijk hier hoe het werkt

Je kans op winst is 1 op 50. Alleszins beter dan op de Lotto spelen !

Succes ermee

Frank


Wandelen langs Kusten

Frank De Saedeleer

Steenweg 651
9470 Denderleeuw
Belgium

e-mail : frank@wandelenlangskusten.eu
Website : www.wandelenlangskusten.eu

Wil je onze nieuwsbrief niet meer ontvangen, stuur ons dan gewoon een mail