Nieuwsbrief
14 juli 2015


Beste,

We krijgen nog regelmatig vragen over de toestand van de wandelpaden in Cinque Terre.

In deze nieuwsbrief herhalen we nog eens de actuele situatie.

  • De Sentiero Azzurro is nog steeds gesloten tussen Riomaggiore en het station van Corniglia. Je kan van Riomaggiore naar Manarola wandelen via de sentiero 531. Dit pad is slechts 1.5 km lang, maar bestaat voor het grootste gedeelte uit trappen.

    Je kan van Manarola naar Corniglia wandelen via Volastra. Om de klim naar Volastra te overbruggen kan je gebruik maken van de parkbus die vertrekt in Manarola. De wandeling tussen Volastra en Corniglia is zo'n 4 km lang en loopt vrij vlak tussen de wijngaarden. Alleen de laatste kilometer gaat het goed naar beneden naar Corniglia.

  • Tussen Corniglia en Vernazza is de Sentiero Azzurro nog steeds officieel gesloten. Je kan er wel wandelen, hier staan geen afsluitingen die de toegang tot het pad blokkeren. Het goede nieuws is dat je er niet moet voor betalen en het is er nog redelijk rustig.
     
  • Tussen Vernazza en Monterosso is de Sentiero Azzurro officieel open, met als gevolg dat je er over de koppen kan lopen. Je moet er betalen (7.5 EUR). We raden dan ook af om dit pad overdag te gebruiken. Als je er toch wil wandelen, ga dan 's morgens heel vroeg (voor 9 uur) of 's avonds laat (na 19 uur). Je vermijdt alvast de hitte en zeker de grote massa.

    Vanuit Monterosso is er ook een mooi alternatief. Je neemt daarvoor de bus naar de Colle di Gritta en volgt vervolgens de Sentiero N1 tot aan de Punta Mesco. Deze wandeling is qua uitzichten zeker evenwaardig aan de Sentiero Azzurro. Aan de Punta Mesco heb je de keuze : ofwel ga je verder via de Sentiero N1 tot in Levanto ofwel daal je via de Sentiero 510 af naar Monterosso.

  • Alle overige paden in de regio zijn geopend. Meer uitgebreide info vind je uiteraard in ons dossier.

Noorwegen

We hebben er onze tweede reis naar Noorwegen opzitten. In vergelijking met vorig jaar was het weer iets minder goed (vorig jaar was het dan ook extreem goed). Op n week tijd, maakten we kennis met de 4 seizoenen ! Op onze website kan je alvast onze beste foto's bekijken !

Onze dossiers

Dossier Madeira

 

Nog een verblijf boeken ?

Moet je nog een verblijf boeken voor de komende maanden ?

Vergeet niet om onze link te gebruiken : www.booking.com/?aid=326230.

Als jij deze link gebruikt kost het je niks meer.

Alvast bedankt!

Frank


Wandelen langs Kusten

Frank De Saedeleer

Steenweg 651
9470 Denderleeuw
Belgium

e-mail : frank@wandelenlangskusten.eu
Website : www.wandelenlangskusten.eu

Wil je onze nieuwsbrief niet meer ontvangen, stuur ons dan gewoon een mail