GR-paden

Op één van onze wandelingen vonden we op een info-bordje de onderstaande informatie over de GR-paden op de Canarische Eilanden. De GR131 en GR132 zijn op La Gomera goed aangeduid met talrijke bijkomende informatieborden, waarvan u op onze site een aantal foto's zal terugvinden. Bijkomende informatie blijkt op internet niet echt te vinden. We hopen dan ook u hiermee op weg te zetten voor enkele mooie wandelingen, want als één ding kan gezegd worden is het dat GR-paden garant staan voor de beste wandelingen. 

GR paden Canarische Eilanden

De GR131 werd in het leven geroepen in 1999 op La Palma en doorkruist alle Canarische eilanden. Het pad loopt meestal op de hoogvlakte, waarbij de hoogteverschillen beperkt blijven.

De GR132 is een cirkelvormig wandelpad, dat de kusten van La Gomera volgt. Het gaat verschillende keren op en af (tot 900 meter hoogteverschil - per keer) tussen de kust en het Nationaal Park.

Op Gomera worden de GR (Grote Route paden) aangevuld met PR (Kleine Route-paden), die je toelaten om het hele eiland te doorkruisen.  Ook hiervan vind je enkele beschrijvingen op onze site, voornamelijk gebaseerd op de  foto's van informatieborden die we tijdens onze wandelingen tegenkwamen.