Caldera de Bandama

In het noorden van het eiland, enkele kilometers ten zuiden van de hoofdstad Las Palmas, ligt de Pico de Bandama, met vlak daarnaast de Caldera de Bandama, een oude vulkaankrater.

De Pico ligt op een hoogte van bijna 600 meter en biedt een mooi uitzicht op het noordoosten van het eiland, vooral op de hoofdstad Las Palmas. De piek is te bereiken langs de GC802 en verder via een smalle spiraalweg GC-822. Het is verwonderlijk dat dit punt op de route ligt van de vele tourbussen die toeristen langs het eiland voeren. Het kan op de top dan ook behoorlijk druk zijn. Het is bewolkt en vrij kil als we er zijn, het zicht op Las Palmas valt ons dan ook een ietsje tegen.

Pico de Bandama


Als je het iets rustiger wil hebben, kan je een wandeling maken naar de bodem van de Caldera de Bandama. Deze krater is met een diameter van 1000 meter de grootste van het eiland. De bodem van de krater ligt zo'n 200 meter dieper. De wandeling start op de GC-802 even voorbij de afslag van de GC-822. Er is een restaurantje met enkele parkeerplaatsen waar je de auto kan achterlaten. Het eerste stuk van de wandeling loopt over kasseistenen (aangelegd), even verderop kom je terecht op een pad met grind (lavasteentjes). De weg slingert naar beneden, je passeert een uitkijkpost, die je al een indrukwekkend zicht geeft op de krater. Op de bodem van de krater zie je de overblijfselen van een kleine hoeve, er lopen trouwens enkele geiten rond. Binnenin de krater heerst eeen merkwaardige stilte, enkel verstoord door het geluid van enkele vogels en van de hagedissen, waarvan sommige wel wat groter zijn dan de meeste exemplaren die we hier al gezien hebben.

Pico de Bandama

Eén van onze wandelgidsen meldt dat je een toelating nodig hebt om in de krater af te dalen. Wij hebben alleszins geen enkel verbodsteken gezien, afdalen dus maar.

Met onze reisgids en kaarten is de voorbereiding van je reis een fluitje van een cent !

Onze reisgidsen


reisgids Gran Canaria       

Na je betaling kan je de reisgidsen onmiddellijk downloaden en bewaren op je computer, ook bij betaling via overschrijving.

Onze kaarten


Kompass Wandelkaart Kompass Wandelkaart Freitag Wandelkaart

 

De kaarten worden met de post verstuurd, na ontvangst van betaling.

1. Maak uw keuze

De verzendingskosten worden toegevoegd in het volgende scherm.

2. Vul je gegevens in

(*) het emailadres volstaat indien je enkel onze reisgidsen bestelt.Hoe wil je betalen ?

of

 

Met onze reisgids is de voorbereiding van je reis een fluitje van een cent !

reisgids Gran Canaria