Vesuvius

We zijn gekomen voor de natuur, op de terugweg naar de luchthaven van Napels kiezen we dan ook voor de Vesuvius. Vanaf de autoweg is het maar een tiental kilometer tot aan de Vesuvius. De weg is vrij goed aangeduid. Halfweg de flank ligt een parkeerterrein. Veel te klein. Het is dus aanschuiven en wachten tot er een plaatsje vrijkomt. Het is gelukkig nog geen hoogseizoen, we komen er dus met een half uurtje wachten vanaf.

Vanaf het parkeerterrein gaat het verder te voet. De weg naar de top is ongeveer 2 kilometer lang. Op een half uurtje ben je makkelijk boven. Je wordt er dubbel beloond : enerzijds een zicht op de krater, anderzijds een prachtig vergezicht op de weide omgeving : de vlakte van Pompeï, Sorrento, Capri,...

Vesuvius Vesuvius lavastromen

Vanaf de flanken van de Vesuvius hebben we ook een mooi uitzicht op Napels. Het ligt een stuk korterbij dan Pompeï. Zo'n twee miljoen mensen leven in de onmiddellijke omgeving van de vulkaan. We kunnen ons nauwelijks inbeelden wat er zou gebeuren indien de Vesuvius opnieuw actief zou worden.

De vulkaan mag de laatste decennia dan al rustig geweest zijn, voordien waren er regelmatig uitbarstingen. De meest bekende uitbarsting dateert van 79 na Christus. Deze legde Pompeï en Herculaneum in de as. De uitbarsting wordt beschreven door Plinius de Jongere, die met de vloot van zijn vader in de buurt was.

Tussen 1600 en 1944 waren er niet minder dan 20 kleinere uitbarstingen. De rust van de laatste decennia is dan ook vrij relatief.

Honger op de flanken van de Vesuvius ?   Ristorante Kona biedt zowel voor groepen als voor individuele reizigers een typisch italiaanse keuken aan ...

Ristorante Kona - Vesuvius Ristorante Kona

Wandelen op de Vesuvius

In het Nationaal Park van de Vesuvius werden een tiental jaren geleden 9 wandelcircuits aangelegd met een totale lengte van 54 kilometer. De verschillende circuits lopen langs de flanken van de Vesuvius. We vonden ze slechts terug bij na ons laatste bezoek, we hebben ze dus nog niet zelf geprobeerd, maar bij een volgend bezoek proberen we er zeker een paar. Meer informatie (in het italiaans) is te vinden op de site van het Nationaal Park van de Vesuvius.

1. La valle dell’Inferno (lengte : 10 km, moeilijk, maximale hoogte : 965 meter)

Valle del Inferno

2. Lugni I Cognoli (lengte : 8 km, moeilijk, Maximale hoogte: 1112 meter)

Lungi i Cognoli

3. Il Monte Somma (lengte : 8 km, moeilijk, Maximale hoogte: 1132 meter)

Monte Somma

4. Attraverso la Riserva Tirone (lengte : 8 km, makkelijk, Maximale hoogte: 690 meter)

Riserva Tirone

5. Il Gran Cono (lengte : 4 km, gemiddeld, Maximale hoogte: 1170 meter)

Vesuvio Gran Cono

6. Lungo la Strada Matrone (lengte : 7 km, moeilijk, Maximale hoogte: 1015 meter)

Strada Matrone

7. Il Vallone della Profica (lengte : 2 km, makkelijk, Maximale hoogte: 430 meter)

Vallone della Profica

8. Il trenino a Cremagliera (lengte : 1.2 km, makkelijk, Maximale hoogte : 520 meter)

Trena a Cremigliera

9. Il fiume di lava (lengte : 0,7 km, makkelijk, Maximale hoogte : 540 meter)

Fiume di Lava

 


Bestel onze reisgids

Wij hebben onze eigen reisgids voor de Amalfitaanse Kust, de baai van Napels en Cilento gemaakt. Je vindt er onze favoriete plaatsen in de dorpjes, de wandelingen met de mooiste uitzichten en suggesties voor excursies in de omgeving. 80 bladzijden, boordevol informatie om alles om je bezoek aan Cilento en de Amalfitaanse Kust voor te bereiden.

Naast de reisgids kan je bij ons ook gedetailleerde wandelkaarten bestellen.

Reisgids Amalfitaanse Kust


Nu kopen !


Help ons door dit te delen met je vrienden !