Sorrento

Sorrento ligt aan de zuidkant van de Baai van Napels, bovenop de rotsen zo'n 130 meter boven de zeespiegel. Het is een populaire bestemming in de vakantiebrochures voor wie in Zuid-Italië wil gaan genieten van de zon. De stad telt tientallen hotels waar vakantiegangers in  alle rust van hun vakantie kunnen genieten.

De stad zelf heeft weinig te bieden (we rekenen even de winkels en het nachtleven niet meer).

kaart sorrento

Je kan Sorrento wel gebruiken als uitvalsbasis voor een aantal bezienswaardigheden in de streek :

 • voor Pompeï gebruik je best de Circumvesuviana, een treintje dat je zonder files naar de site van Pompeï brengt.
 • voor Capri neem je de boot in de Marina Piccola. Op Capri kan je met het openbaar vervoer naar Capri of Anacapri.
 • wil je naar de Amalfitaanse Kust, dan raden we aan om een vespa te huren, zodat je rustig zelf kan kiezen waar je stopt. Neem in geen geval een wagen, je raakt hem zo goed als nergens kwijt, zeker in het hoogseizoen.  Je kan ook het openbaar vervoer gebruiken, maar in het hoogseizoen willen de bussen nogal eens vol zitten, zodat je nooit zeker bent wanneer je kan terugkeren.
 • Andere bestemmingen zoals Napels, Ishias, Paestum, Salerno liggen toch al een eindje verder weg. Het duurt dus wel even voor je er raakt ...

Wil je je vakantie iets actiever maken, dan kan je op de Peninsola Sorrentina (schiereiland van Sorrento)  toch een aantal wandelingen maken.

 • Vanuit Termini, kan je een lusvormige wandeling maken naar de Monte San Costanzo en de Punta della Campanella. Deze wandeling brengt je op het uiterste punt van het schiereiland (Punta Campanella). Vanaf de Monte San Costanzo (480 m) heb je bij goed weer een mooi uitzicht hebt op Capri.  Klik hier voor een gedetailleerde kaart.
   
 • Vanuit Nerano kan je een gelijkaardige wandeling maken naar Jeranto, de Mont'Alto en Penna. Deze wandeling loop eerder langs de zuidkant van het schiereiland.
  Klik hier voor een gedetailleerde kaart.

Wil je nog meer wandelen, neem dan eens een kijkje op www.giovis.com waar we ook onderstaand kaartje vonden dat je al een ruw overzicht geeft.

Peninsola