Solfatara

De Campi Flegrei (de brandende velden) danken hun naam aan de vulkanische activiteit van de ondergrond. In het gebied liggen vele kraters en kratermeren. De belangrijkste ervan is ongetwijfeld Solfatara.  In de krater van de oude vulkaan 'Forum Vulcani' zijn er nog diverse sporen van vulkanische activiteit : de fumarolen (rookpluimen), de warme ondergrond, het modderbad, waarin de hete luchtbellen naar boven komenen uiteraard de zwaveldampen, die zorgen voor de geur van rotte eieren. De krater is ellipsvormig (770 bij 580 meter).

Eén van de gidsen die de groepen rondleidt is er bezienswaardigheid op zich : Bruno. We schatten hem op ruim 80 jaar, maar met zijn megafoontje geeft hij nog steeds de rondleidingen. Vooral wanneer hij met zijn zelfgemaakte fakkel de fumarolen opwekt, wordt het spectakel compleet !

Ben je maar voor een beperkte tijd in het gebied en moet je kiezen tussen Solfatara en de Vesuvius, dan raden we je zeker het bezoek aan Solfatara aan.

solfatara modderbaden

solfatara3 solfatara fumarolen

Onderstaand kaartje helpt je zeker bij een individueel bezoek :

map solfatara


Bestel onze reisgids

Wij hebben onze eigen reisgids voor de Amalfitaanse Kust, de baai van Napels en Cilento gemaakt. Je vindt er onze favoriete plaatsen in de dorpjes, de wandelingen met de mooiste uitzichten en suggesties voor excursies in de omgeving. 80 bladzijden, boordevol informatie om alles om je bezoek aan Cilento en de Amalfitaanse Kust voor te bereiden.

Naast de reisgids kan je bij ons ook gedetailleerde wandelkaarten bestellen.

Reisgids Amalfitaanse Kust


Nu kopen !


Help ons door dit te delen met je vrienden !