Solfatara

De Campi Flegrei (de brandende velden) danken hun naam aan de vulkanische activiteit van de ondergrond. In het gebied liggen vele kraters en kratermeren. De belangrijkste ervan is ongetwijfeld Solfatara.  In de krater van de oude vulkaan 'Forum Vulcani' zijn er nog diverse sporen van vulkanische activiteit : de fumarolen (rookpluimen), de warme ondergrond, het modderbad, waarin de hete luchtbellen naar boven komenen uiteraard de zwaveldampen, die zorgen voor de geur van rotte eieren. De krater is ellipsvormig (770 bij 580 meter).

Eén van de gidsen die de groepen rondleidt is er bezienswaardigheid op zich : Bruno. We schatten hem op ruim 80 jaar, maar met zijn megafoontje geeft hij nog steeds de rondleidingen. Vooral wanneer hij met zijn zelfgemaakte fakkel de fumarolen opwekt, wordt het spectakel compleet !

Ben je maar voor een beperkte tijd in het gebied en moet je kiezen tussen Solfatara en de Vesuvius, dan raden we je zeker het bezoek aan Solfatara aan.

solfatara modderbaden

solfatara3 solfatara fumarolen

Onderstaand kaartje helpt je zeker bij een individueel bezoek :

  • Fangaia : modderbad met een temperatuur van 140°C waaruit de hete luchtbellen naar boven komen. Schijnt goed te zijn voor rheumatische aandoeningen
  • Pozzo Acqua Minerale : waterput
  • Grande Fumarole : rookpluimen, waar Bruno zijn show opvoert
  • Stufe Antiche : de natuurlijke sauna's

map solfatara