Presqu'île de Giens

Het schiereiland van Giens is vooral merkwaardig omdat het met een dubbele afsluitdam is verbonden met het vasteland. Zo'n dam wordt een tombolo genoemd. Giens was lang geleden een eiland, maar door de stroming en sedimentatie werd een dam gevormd met het vasteland. Dat er een dubbele dam gevormd wordt is echter heel uitzonderlijk.

Tussen de beide dammen liggen zoutvelden (die echter niet meer ge-exploiteerd worden) en een meer (l'Etang des Pesquiers). In het meer huist een kolonie roze flamingo's. Afhankelijk van het seizoen worden er tot 1500 geteld. Om ze te zien moet je naar de parking op het einde van de afsluitdam gaan (kant van Giens) en te voet een eindje de dam opgaan. Deze oostelijke dam is immers tegenwoordig afgesloten voor het verkeer.  Kijk ook even aan de andere kant. Bij winderig weer is deze baai zeer geliefd bij kite-surfers die er op de hoge golven spectaculaire toeren uithalen.


Giens

Voor een goed uitzicht op de dammen ga je best naar het centrum van Giens (op het eiland). Op de ruines van het Chateau de Giens (daterend uit de 13de eeuw) staat een oriëntatietafel vanwaar je een weids uitzicht hebt.


Giens

Loop in Giens ook even het kerkje binnen.


Giens

De Sentier du Littoral loopt het hele eiland rond en bevat ook een aftakking naar het centrum van Giens. Als je in de buurt verblijft is deze tocht beslist de moeite waard, gezien de afstand zelfs voor een meerdaagse tocht.


Bestel onze reisdossiers

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Portugal echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Portugal Reisgids 

Nu kopen


Help ons door dit te delen met je vrienden !